marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Skupina Intel Education predstavila prvi s tablico kombinirani prenosnik, ki prinaša številne možnosti za izobraževanje


14.04.2014
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Intel je predstavilo prvi referenčni s tablico kombiniran prenosnik Intel Education, ki je namenjen izobraževanju. Nova naprava skupine Intel Education prilagodljivost in mobilnost tabličnega računalnika združuje z zmogljivostjo in učinkovitostjo prenosnika, kar učencem nudi najboljše iz obeh svetov v eni sami napravi.

Z enim pritiskom na gumb se naprava iz prenosnika, na katerem lahko učenci pripravljajo poročila in predstavitve, spremeni v tablični računalnik, ki ga lahko uporabijo na ekskurziji ali za zbiranje podatkov pri naravoslovnih projektih.

Kombinirani prenosnik je zasnovan kot učno orodje za učence in ima kameri na sprednji in zadnji strani. Tako spodbuja ustvarjanje vsebin in znanstveno raziskovanje. Z dvojnim načinom priklopa zaslona lahko učenci zaslon bodisi obrnejo proti sebi, ko na primer uporabljajo tipkovnico, ali proti svojim sošolcem, kar olajša sodelovanje in delo v skupinah.

»Zahvaljujoč sodelovanju s strokovnjaki na področju izobraževanja po vsem svetu v podjetju Intel razumemo potrebo po izobraževanju, ki vključuje in se osredotoča na učence. To nam je omogočilo, da prispevamo k njihovemu uspehu v šoli in tudi kasneje,« je dejal John Galvin, podpredsednik Intelove skupine za prodajo in trženje ter glavni direktor skupine Intel Education. »Z novim kombiniranim prenosnikom učencem in študentom nudimo tablico, ki jo lahko po potrebi spremenijo v prenosnik in obratno, učiteljem pa tako omogočamo prilagodljivost, s katero bodo svojim učencem zagotovili več sodelovanja in bolj interaktivno izobraževalno izkušnjo.«

S tablico kombinirani prenosnik skupine Intel Education temelji na štirijedrnih procesorjih Intel Atom serije Z3740D in operacijskem sistemu Windows* 8.1 ter zagotavlja do 7,8 ur življenjske dobe baterije za tablico in dodatne 3 ure ob priklopu na tipkovnico. Tako ga lahko učenci brez prekinitev uporabljajo ves dan. S trpežnim in trajnim ohišjem je naprava odporna na vodo, prah in padce z višine do 70 cm, kar pomeni, da je primerna za praktično učenje v učilnici in na prostem. Vključuje tudi protivirusno zaščito McAfee Antivirus Plus za varnost učencev in naprav na spletu. Učencem in učiteljem tako ni treba reševati težav, povezanih s škodljivo programsko opremo, ter se lahko nemoteno posvetijo izobraževanju.

Naprava je opremljena tudi s povečevalno lečo, ki deluje z aplikacijami, vključenimi v programski paket Intel Education Software. Med njimi je tudi kamera Intel Education Lab Camera, ki zagotavlja cenovno ugodno orodje za ogled in merjenje mikroskopsko majhnih in večjih vzorcev. Na napravo je prav tako mogoče priključiti toplotno tipalo, ki v kombinaciji s programsko opremo SPARKvue omogoča izvajanje poskusov ter spodbuja radovednost učencev. Intelov nabor programske opreme za izobraževanje nudi aplikacije, prek katerih učenci spoznavajo učna orodja, ki olajšajo učenje izven učnega načrta in spodbujajo k poglobljeni interakciji z vsebinami. Ena od njih je aplikacija Kno, ki učencem in učiteljem zagotavlja dostop do globalne knjižnice z digitalnimi vsebinami in več kot 225.000 naslovi.

S tablico kombinirani prenosnik je del Intelovih rešitev za izobraževanje, ki vključujejo naprave, programsko opremo, vsebine, storitve in strokovno izobraževanje učiteljev, s katerimi podjetje spreminja učenje in poučevanje ter prispeva k večji uspešnosti učencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki