marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Norvežani porabijo več denarja za nakup novega mobilnika kot Švedi in Danci


03.05.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Norvežani v povprečju kupujejo dražje in naprednejše mobilne telefone ter jih menjajo vsako leto, sodeč po raziskavi družbe Synovate, katero je za raziskavo najel Telenor.

Raziskava je temeljila na uporabi mobilnih telefonov v Norveški, Danski in Švedski in pokazala, da Norvežani porabijo največ denarja za nove telefone, v povprečju 375 ameriških dolarjev, medtem ko Švedi porabijo 354 ameriških dolarjev in Danci zgolj 250 ameriških dolarjev v povprečju, ko kupujejo nov mobilni telefon.

Raziskava je pokazala tudi, da Norvežani kupujejo naprednejše mobilne telefone, saj kar 53 odstotkov mobilnih telefonov, ki jih kupijo, spada v višji razred le-teh. Pri Dancih in Švedih je odstotek kupljenih mobilnikov višjega razreda 34 in 11 odstoten.

»Norvežani imajo radi vse vrste novih tehnologij in opreme in mobilni telefoni so odličen primer tega. Napredni mobilni telefoni, ki so dandanes na voljo ponujajo zanimive storitve, kot je glasba, internet, e-pošta, TV in elektronske knjige na mobilnih telefonih. Telenor neprestano dela na poenostavitvi uporabe teh storitev,« je dejal Svein Henning Kirkeng, direktor uporabniških trgov pri Telenoru na Norveškem.

Medtem ko je raziskava pokazala, da je kamera v mobilnih telefonih pomembna na vseh treh trgih, to še posebej velja za Norveško. Na Danskem je posebej pomembno, da je telefon enostaven za uporabo, medtem ko Švedi želijo predvsem podporo poslušanju glasbe.

Norvežani in Danci svoje mobilne telefone menjajo v povprečju na 22 mesecev, Švedi pa na 31 mesecev, v povprečju. Glavni razlog za menjavo mobilnega telefona pri skandinavcih je to, da je njihov mobilnik pokvarjen ali pa so ga izgubili.

Kljub temu, da Norvežani menjajo svoje mobilnike bolj pogosto kot njihovi sosedi, je raziskava pokazala, da imajo navadno za to boljše razloge. Približno dve tretjini Norvežanov in Dancev se odloči za znamko in model telefona, preden gredo v nakup, za razliko od ene tretjine Švedov. Švedi pa lažje sprejmejo nove oblike mobilnih telefonov, medtem ko so pri tem najbolj zadržani Norvežani, ki se najraje odločajo za tablične mobilnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki