marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Sixt nudi rezervacije vozil prek Apple iPhone-a


12.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sixt AG, vodilna mednarodna veriga za izposojo vozil, je v sodelovanju s podjetjem Apple pripravila mobilno aplikacijo, ki omogoča enostavno rezervacijo in najem vozil prek pametnega mobilnega telefona Apple iPhone.

Najem vozil družbe Sixt je od decembra mogoč tudi prek pametnega mobilnika Apple iPhone, saj sta Sixt in Apple za omenjeno napravo razvila posebno aplikacijo, ki uporabniku z nekaj pritiski omogoča rezervacijo in najem vozila po najugodnejših cenah. Aplikacija je na voljo za brezplačen prenos s spletišč iTunes ali Sixt in omogoča rezervacijo vozil v mreži Sixt po vsem svetu. Prejeta in obdelana rezervacija se prenese na mobilni telefon uporabnika kot potrdilo, s katerim lahko prevzame vozilo. Prek mobilnika iPhone je mogoče tudi spreminjanje ali preklic rezervacij. Dodatna aplikacija uporabniku postreže s podatki o najbližjih poslovalnicah družbe Sixt in njihovo ponudbo vozil, prav tako pa jih lahko obvešča o aktualnih akcijah, imetniki kartice Sixt Express pa so deležni še dodatnih ugodnosti. Prvi odzivi uporabnikov kažejo, da so novost sprejeli odprtih rok, saj mobilna rešitev še nadgrajuje prav tako dobro sprejeto najemanje vozil prek spletnih portalov.

"Sixt vedno znova išče nove ideje in rešitve, kako storitev najema vozil še približati uporabnikom in jo poenostaviti. Sodelovanje z Applom je zato logična poteza, svoje udejstvovanje na mobilnem in internetnem področju pa bomo v prihodnje še nadgradili. Podjetje Sixt je sinonim za mobilnost, kadar koli in kjer koli," je povedal vodja oddelka za internetne rešitve pri družbi Sixt AG Konstantin Sixt.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki