marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Sixt nudi rezervacije vozil prek Apple iPhone-a


12.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sixt AG, vodilna mednarodna veriga za izposojo vozil, je v sodelovanju s podjetjem Apple pripravila mobilno aplikacijo, ki omogoča enostavno rezervacijo in najem vozil prek pametnega mobilnega telefona Apple iPhone.

Najem vozil družbe Sixt je od decembra mogoč tudi prek pametnega mobilnika Apple iPhone, saj sta Sixt in Apple za omenjeno napravo razvila posebno aplikacijo, ki uporabniku z nekaj pritiski omogoča rezervacijo in najem vozila po najugodnejših cenah. Aplikacija je na voljo za brezplačen prenos s spletišč iTunes ali Sixt in omogoča rezervacijo vozil v mreži Sixt po vsem svetu. Prejeta in obdelana rezervacija se prenese na mobilni telefon uporabnika kot potrdilo, s katerim lahko prevzame vozilo. Prek mobilnika iPhone je mogoče tudi spreminjanje ali preklic rezervacij. Dodatna aplikacija uporabniku postreže s podatki o najbližjih poslovalnicah družbe Sixt in njihovo ponudbo vozil, prav tako pa jih lahko obvešča o aktualnih akcijah, imetniki kartice Sixt Express pa so deležni še dodatnih ugodnosti. Prvi odzivi uporabnikov kažejo, da so novost sprejeli odprtih rok, saj mobilna rešitev še nadgrajuje prav tako dobro sprejeto najemanje vozil prek spletnih portalov.

"Sixt vedno znova išče nove ideje in rešitve, kako storitev najema vozil še približati uporabnikom in jo poenostaviti. Sodelovanje z Applom je zato logična poteza, svoje udejstvovanje na mobilnem in internetnem področju pa bomo v prihodnje še nadgradili. Podjetje Sixt je sinonim za mobilnost, kadar koli in kjer koli," je povedal vodja oddelka za internetne rešitve pri družbi Sixt AG Konstantin Sixt.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki