marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Sixt nudi rezervacije vozil prek Apple iPad-a in iPhone-a


22.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Družba Sixt AG, vodilna mednarodna veriga za izposojo vozil, je v sodelovanju s podjetjem Apple pripravila mobilno aplikacijo Sixt HD, ki omogoča enostavno rezervacijo in najem vozil prek tabličnega računalnika Apple iPad. Aplikacijo krasi intuitiven grafični vmesnik, ki uporabniku hitro postreže z vsemi podrobnostmi in informacijami glede najema vozil prek spleta.

Pri razvoju je programerje vodila enostavnost uporabe, saj Sixtova aplikacija Sixt HD za Apple iPad uporabniku z nekaj pritiski omogoča rezervacijo in najem vozila po najugodnejših cenah. Zahvaljujoč zmogljivostim tabličnega računalnika, je aplikacija, ki omogoča rezervacijo vozil v mreži Sixt po vsem svetu, grafično bogata in posledično še bolj intuitivna za uporabo. Uporabniški vmesnik postreže z visoko ločljivostjo prikazane vsebine in uporabnika po korakih vodi skozi izbiro države, vozila in vrste najema. Aplikacija Sixt HD upošteva tudi morebitne omejitve s strani uporabnika, denimo najvišjo ceno najema, število potnikov v vozilu itd. Funkcionalnost je povsem enaka tisti, ki jo uporabniku nudi Sixtov spletni portal www.e-sixt.si, saj uporabniku omogoča izbiro dodatnih možnosti glede zavarovanja voznika/vozila, navigacijske naprave … Virtualno središče, poimenovano MySixt, pa uporabniku omogoča oblikovanje profila ter ogled preteklih in urejanje obstoječih rezervacij. Ob uporabi vmesnika GPS se aplikacija Sixt HD povezuje s Sixtovim spletiščem in uporabniku nudi informacije o Sixtovih poslovalnicah, bližnjih bencinskih črpalkah ter hotelih in njihove lokacije prikaže na preglednem zemljevidu.

"Sixt vedno znova išče nove ideje in rešitve, kako storitev najema vozil še približati uporabnikom in jo poenostaviti. Uporaba najsodobnejše tehnologije dokazuje, da podjetje Sixt uresničuje svoj slogan glede mobilnosti, kadar koli in kjer koli," je povedal vodja oddelka za internetne rešitve pri družbi Sixt AG Konstantin Sixt.

Prenos aplikacije na tablični računalnik iPad je brezplačen, poleg omenjene aplikacije pa Sixt na spletišču Apple App Store ponuja tudi sorodne aplikacije za priljubljene modele pametnih mobilnikov iPhone. Sixt HD je trenutno na voljo v angleškem, nemškem in francoskem jeziku, kasneje pa se jim bodo pridružili tudi drugi svetovni jeziki. Aplikacijo Sixt HD si uporabniki lahko prenesejo s spletne povezave http://itunes.apple.com/en/app/sixt-hd/id394632891?mt=8.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki