marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

S Si.Navigatorjem mobilnik postane navigacijska naprava


14.06.2007
Objavil: Uredništvo

Storitev [b]Si.Navigator[/b] iz Simobil – Vodafone več kot trideset mobilnikov in BlackBerry telefonov spremeni v navigacijsko napravo. Ažurni zemljevidi, ki se posodabljajo avtomatsko in omogočajo načrtovanje poti v več kot tridesetih državah.

Si.Navigator je navigacijski GPS sistem za mobilne telefone in je na voljo naročnikom pri Si.mobil – Vodafone. Storitev omogoča preprosto načrtovanje poti, prikazuje razdaljo, predviden čas prihoda, cilj in orientacijo s kompasom. Sistem samodejno zazna kakršnekoli spremembe in se prilagodi novi poti. Zemljevide lahko uporabniki nalagajo sproti ali predhodno, posodabljajo pa jih brezplačno. Na poti jih vodi glasovna navigacija v slovenskem jeziku.

Za uporabljanje mobilnika kot navigacijske naprave potrebujejo uporabniki mobilni telefon, ki podpira storitev Si.Navigator, GPS sprejemnik in programsko opremo, ki jim je na voljo brezplačno. Storitev Si.Navigator podpira široka paleta telefonov Nokia, Sony Ericsson in BlackBerry, BlackBerry Monza pa ima že tudi vgrajen GPS sprejemnik.

Pri Si.mobil – Vodafone se tudi zavedajo, da imajo uporabniki zelo različne potrebe po uporabi navigacijskih naprav. Poslovni uporabniki, ki so veliko na poti, pogosteje potrebujejo navigacijske naprave kot avanturistični popotniki ali dnevni izletniki. Tako so uporabnikom storitve Si.Navigator na voljo trije različni načini uporabe, in sicer dnevni dostop ali mesečna in letna naročnina z neomejenim dostopom.

Poleg tega, da Si.Navigator uporabnike natančno pripelje na začrtani cilj, jim obenem nudi informacije o pomembnejših točkah na poti, kot so restavracije, bencinske črpalke, hoteli, parkirišča, nakupovalni centri idr. Tako na popotovanje ne bo treba več nositi zemljevidov in turističnih vodnikov z napotki, kam v mestu, ter se prepirati, kdo bo mimoidočega vprašal za smer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki