marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark
06.04.2020

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

članki

Si.mobilovi uporabniki v letu 2015 poslali več kot milijardo sporočil in prenesli skoraj 5 milijonov GB podatkov


06.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Sporočila SMS in MMS so še vedno med najbolj priljubljenimi načini izražanja lepih želja pred prazniki ter vstopom v novo leto, kar Si.mobilovi uporabniki dokazujejo vsako leto znova. Samo v decembru so namreč poslali več kot 100 milijonov sporočil SMS in MMS, kjer še vedno močno izstopa praznični december. V primerjavi s prejšnjim letom je bilo poslanih za več kot 4 % sporočil. V celotnem letu 2015 pa so Si.mobilovci poslali več kot milijardo sporočil.

Kljub temu da se način komuniciranja in izbira kanalov že lep čas opazno spreminja, so v letu 2015 Si.mobilovi uporabniki še vedno poslali več kot milijardo sporočil, kar v primerjavi z letom poprej predstavlja 4 % rast. Samo zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta so poslali skoraj 10 milijonov SMS-ov, kar je približno na enaki ravni kot leto poprej, ter več kot 400.000 MMS-ov, kar je za približno enako kot leto poprej.
Količina prenesenih podatkov v 2015 večja za kar 200 %

Vidna je tudi vse pogostejša komunikacija prek družbenih omrežij in elektronske pošte, do katerih uporabniki dnevno dostopajo prek telefona.

Uporaba mobilnega interneta je tako rekoč prišla v dnevno rabo z razširjenostjo pametnih telefonov, kar potrjujejo praznične številke – Si.mobilovi uporabniki so v letu 2015 prenesli več kot 5 milijonov gigabajtov podatkov, od tega so jih samo v decembru prenesli več kot 650.000 gigabajtov, kar predstavlja 12 % prenesenih podatkov v letu 2015.

Na zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta je bilo prenesenih za več kot 40.000 gigabajtov, kar je več kot 200 % kot leto poprej.

»Naši uporabniki lahko s paketi ORTO ELASTIK in SILVESTER neomejeno kličejo in pošiljajo sporočila, zato v prazničnem času SMS-i ostajajo pogost način voščila. Hkrati pa si uporabniki v vse večjem številu voščijo preko družbenih omrežij,« pojasnjuje Miran Razoršek, iz produktnega marketinga na Si.mobilu, in dodaja, da »zato v tem času skokovito naraste uporaba mobilnega interneta – samo na prednovoletni večer/ na novega leta dan so uporabniki prenesli skoraj 7 % decembrskega prenosa podatkov, v prvi uri novega leta pa so uporabniki prenesli za več kot 300 % podatkov več kot v enakem obdobju lani.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki