marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Si.mobilovi uporabniki mobilnega interneta so lahko brez skrbi


22.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Si.mobilovi uporabniki, ki veljajo za najdejavnejše v segmentu uporabe komunikacijskih storitev, lahko sedaj mobilni internet uporabljajo povsem brez skrbi, saj je Si.mobil za vse svoje uporabnike uvedel samodejno obveščanje o porabi mobilnega interneta. Ob povečani porabi bodo uporabniki pravočasno obveščeni in zaščiteni pred morebitnim visokim računom.

V zadnjem letu je uporaba mobilnega interneta v izjemnem porastu. Glavne razloge za takšen trend gre iskati v treh dejavnikih: rast uporabe pametnih telefonov in novih naprav, kot so tablični računalniki, spremembe uporabniških navad in povečana uporaba funkcionalnosti in aplikacij na pametnih telefonih ter vse zmogljivejše mobilno omrežje, ki omogoča izjemno visoke hitrosti prenosa podatkov.

»Preko 40 odstotkov Si.mobilovih naročnikov danes že uporablja pametni telefon. Njihova prodaja nenehno narašča in je v preteklem letu že presegla prodajo osnovnih telefonov. Namenskost telefona se tako postopoma spreminja, saj ga uporabniki ne uporabljajo le za klice in SMS sporočila, temveč vse bolj tudi za pregledovanje elektronske pošte in družbenih omrežij, gledanje videov preko spleta in za prenašanje glasbe,« je poudaril Lan Orthaber, odgovoren za ponudbo mobilnih naprav pri Si.mobilu.

Temelj odlične uporabniške izkušnje je zmogljivo mobilno omrežje. Podatki kažejo, da eksponentna rast uporabe mobilnega interneta povsem sovpada z najobsežnejšo nadgradnjo Si.mobilovega omrežja v preteklem letu. Kot je ob tem pojasnila Eva Aljančič, direktorica marketinga, »največje in najbolj zmogljivo slovensko 3G omrežje omogoča odlično uporabniško izkušnjo in prenos podatkov s hitrostjo tudi do 42 Mbit/s. Ob tem si želimo, da uporabniki naše omrežje uporabljajo povsem brez skrbi pred morebitnimi visokimi stroški«.

Kot odgovor na hitro spreminjajoče se trende uporabe mobilnih storitev bo Si.mobil z jutrišnjim dnem uvedel rešitev, ki bo vsem uporabnikom omogočila brezskrbno uporabo storitev prenosa podatkov.

Ob povečani porabi bodo uporabniki Si.mobilovih paketov z vključenim prenosom podatkov obveščeni preko SMS-a ali brskalnika:

- ob doseženih 80 % vključene količine prenosa podatkov,
- ob porabljenih 100 % vključene količine,
- ob doseženih 50 MB nad vključeno količino prenosa podatkov, ko se jim bo hitrost prenosa znižala na 64 kbit/s.

Jerica Škulj, odgovorna za storitve mobilnega interneta pri Si.mobilu, je ob tem pojasnila, da bodo uporabniki tako »v celoti zaščiteni pred morebitnim hitrim naraščanjem stroškov. Normalno hitrost pa si bodo uporabniki lahko povrnili z vklopom ene izmed opcij Mobilni internet oz. menjavo paketa Mobilni internet, ki jim omogočajo brezskrben prenos podatkov in boljši nadzor nad stroški«.

Zaščito pred morebitnimi visokimi stroški bo Si.mobil omogočal tudi uporabnikom, ki na svojem paketu nimajo vključenega prenosa podatkov. Ob doseženih 50 MB prenesenih podatkov bodo uporabniki prejeli obvestilo o porabi, hkrati pa se jim bo hitrost prenosa znižala na 64 kbit/s. Normalno hitrost si bodo lahko povrnili z vklopom ene od opcij Mobilni internet, ki omogočajo popoln nadzor nad stroški in povsem brezskrbno uporabo. Uporabniki si bodo opcijo Mobilni internet lahko vklopili kar preko SMS-a.

»V Si.mobilu si želimo zadovoljne uporabnike, ki bodo v uporabi storitev in naprav uživali brez skrbi. Zato nenehno spremljamo trende in skušamo razumeti kaj si uporabniki zares želijo in kaj zares potrebujejo ter jim v skladu s tem ponuditi rešitve, ki jim prinašajo dejanske koristi. Tako si zagotavljamo dolgoročno zadovoljno bazno najdejavnejših uporabnikov. Brez uvedbe varovalk bi sicer lahko računali na kratkoročno donosnost, z novimi rešitvami pa investiramo v varnost in zadovoljstvo naših uporabnikov,« je poudarila Eva Aljančič.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki