marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Brezplačni telefoni in izobraževanja za upokojence


25.09.2013
Objavil: Thomas Bergant

Starejši uporabniki so mobilno telefonijo že zelo dobro sprejeli, saj jim poleg stikov z najbližjimi povečuje občutek varnosti – uporabijo ga lahko, ko potrebujejo pomoč. Na Si.mobilu pa opažajo, da mnogi izmed njih uporabljajo starejše, zanje neprilagojene telefone, ki so jim jih podarili njihovi otroci ali vnuki.

Da bi upokojencem mobilno telefonijo olajšali in še približali, je Si.mobil samo zanje pripravil neverjetno ponudbo: brezplačni telefon, brez vezave in brezplačna izobraževanja o uporabi mobilnega telefona.

BREZPLAČNI TELEFONI BREZ VEZAVE
Upokojenci lahko izbirajo med dvema telefonoma, enostavnima za uporabo.
· Emporia Essence: preprosta uporaba, velike in pregledne tipke.
· Nokia C2-02: velik zaslon, drsna tipkovnica, fotoaparat.

Izbrana telefona sta na voljo brezplačno in brez vezave. To pomeni, da je uporabnik kljub podarjenemu telefonu še vedno povsem svoboden. Če s storitvami ali telefonom ne bo zadovoljen, lahko kadarkoli prekine naročniško razmerje brez pogodbene kazni ali kupi nov telefon.

Si.mobilovci bodo na prodajnem mestu poskrbeli, da bo lahko uporabnik takoj začel uporabljati svoj telefon. Uredili bodo lahko prenos imenika na novi telefon in predstavili osnovne funkcije, ki jih telefon omogoča.

SENIOR URICE: DELAVNICE O MOBILNI TELEFONIJI
Ker se marsikateri starostnik znajde pred oviro, kako sploh uporabljati svoj mobilni telefon, je Si.mobil za vse upokojence pripravil brezplačne delavnice, na katerih se bodo lahko naučili osnov uporabe mobilnega telefona. Delavnice bodo potekale na izbranih Si.mobilovih prodajnih mestih vsako sredo med 9. in 11. uro. Upokojenci se bodo na delavnice lahko prijavili preko telefonske številke prodajnega centra ali neposredno na enem izmed Si.mobilovih prodajnih mest.
Delavnice bodo potekale v mestih Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Kranj, Murska Sobota, Velenje, Domžale, Postojna, Ajdovščina, Radovljica, Gornja Radgona in Zasavje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki