marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Si.mobil z LTE omrežjem pokril že več kot 500 naselij


10.11.2014
Objavil: Dare Gliha

Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 75 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil dostop do LTE omrežja omogoča prav vsem naročnikom.

Si.mobil bo v letu 2014 z najsodobnejšo tehnologijo LTE pokril že 75 % prebivalstva, kar vključuje tudi vsa slovenska mesta – trenutno pokriva že več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. A to je le začetek obdobja intenzivnega vlaganja v razvoj infrastrukture in zagotavljanja najsodobnejših storitev.

Si.mobil je na LTE revolucijo dobro pripravljen:

• od septembra vsem uporabnikom, ki imajo LTE podprto napravo in ustrezno SIM kartico, omogoča dostop do tehnologije LTE (do 20/3 Mbit/s), za doseganje visoke hitrosti prenosa podatkov 150/50 Mbit/s pa je potreben vklop opcije Višja hitrost LTE.
• Ponuja bogato izbiro LTE naprav. V Si.mobilovi ponudbi je že več kot 50 % LTE podprtih naprav, med katerimi so tudi take, ki so na voljo že od 1 € dalje, trenutno je najcenejši telefon, ki podpira uporabo tehnologije LTE Nokia Lumia 635.

Najbolj vroč telefon, ki omogoča vrhunsko LTE izkušnjo je iPhone 6, ki je uporabnikom paketa ORTO GIGASTIK na voljo že za 24 €/mesec dalje.

LTE prinaša visoke hitrosti prenašanja podatkov (do 150/50 Mbit/s), kar uporabnikom omogoča izjemno hitro odpiranje spletnih strani, nemoteno pretakanje multimedijskih vsebin s spleta (na primer prenašanje avdio in video datotek), gledanje video vsebin 'v živo' in poslušanje spletnega radia. Predvsem pa LTE uporabnikom omogoča hitro povezavo v svet in izjemno hiter dostop do vseh potrebnih informacij. Hitrosti so marsikdaj višje od tistih, ki jih ponujajo druga žična in brezžična omrežja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki