marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Si.mobil pripravljen na storitev prihodnosti VoLTE


24.06.2015
Objavil: Thomas Bergant

V hitro spreminjajoči se telekomunikacijski industriji so novosti praktično del vsakdana. Le malo pa je revolucionarnih, kot je denimo tehnologija LTE in z njo povezane storitve. Si.mobil je zdaj kot prvi v Sloveniji junija v svojem lastnem omrežju uspešno opravil Voice over LTE (VoLTE) klic in s tem uporabnikom predal pomembno sporočilo: storitve bodo v bližnji prihodnosti še bistveno boljše.

VoLTE uporabnikom ponuja še višjo kakovost storitev kot klici v 3G omrežju, ena od njegovih ključnih prednosti pa je tudi vzpostavitev govorne zveze, ki je občutno hitrejša kot v omrežjih 2G in 3G generacije. Nadzor opravljenih klicev pri VoLTE poteka v dokaj kompleksnemu sistemu, ki omogoča zagotavljanje vseh komunikacijskih storitev v IP omrežjih, vključno z že danes poznanimi storitvami. V Si.mobilu so prvi VoLTE klic uspešno opravili 18. junija 2015, preizkuse pa so izvajali s pomočjo testne programske opreme na Samsung aparatih.
Z VoLTE številne izboljšave

»VoLTE omogoča hitrejšo vzpostavitev klica, obenem pa lahko uporablja večjo pasovno širino in ponuja bistveno višjo kakovost zvoka. Kot zanimivost naj omenim, da zagotavlja do trikrat več glasovnih zmogljivosti kot omrežje 3G ter kar šestkrat več kot 2G, za nameček pa omogoča uporaba VoLTE klicev še boljšo porabo električne energije oziroma poskrbi za večjo zmogljivost baterije kot denimo 3G. VoLTE predstavlja naslednji korak na poti do storitev v prihodnosti, ki bodo v celoti temeljile na protokolu IP,« pravi Dejan Kastelic, član uprave Si.mobila za tehniko.

Si.mobil uporabnikom že od samega začetka poslovanja ponuja storitve prihodnosti in tokrat znova kot prvi v Sloveniji postavlja nov mejnik na področju tehnologije v svojem lastnem omrežju. V le zadnjih nekaj letih je kot prvi slovenski operater uporabnikom ponudil tehnologijo LTE-Advanced, že leta 2012 pa tudi 4G/LTE. Obenem je kot prvi slovenski operater uporabnikom v tujini omogočil LTE gostovanje v avstrijskem omrežju A1 ter do danes število gostovanj povečal na 38 v 30 državah. Na slovenskem trgu 16 let uspešno zaseda pozicijo pionirja pri uvajanju novosti in izjemno hiter ter uspešen preizkus VoLTE klicev le še potrjuje, da je Si.mobil optimalno pripravljen na prihodnost.

Novo omrežje. Nove hitrosti. Nova doživetja.
Si.mobil je prvi slovenski mobilni operater, ki je svojim uporabnikom predstavil in ponudil omrežje 4G/LTE v komercialno uporabo. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države v Evropi, ki so uvedle tehnologijo 4G/LTE. V letu 2014 so tudi kot prvi v Sloveniji ponudili tehnologijo prihodnosti: LTE-Advanced. Ta omogoča prenos podatkov z izjemnimi hitrostmi do 300 Mbit/s in predstavlja pomemben tehnološki mejnik na poti proti omrežju 5G.

Si.mobil trenutno ponuja 4G/LTE več kot 80 % prebivalstva (in obenem pokriva že 95 področij znotraj belih lis), do sredine leta 2017 pa bo lahko v izjemno hitrem mobilnem internetu uživalo 95 % prebivalstva Slovenije. V novem omrežju lahko uporabniki brezskrbno uporabljajo hitri internet kjerkoli in vse prednosti, ki jih nudi najnovejša tehnologija 4G/LTE.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki