marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Si.mobil širi svoje poslovanje s ponudbo novih storitev za poslovne uporabnike


14.06.2011
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je danes predstavil nov sklop storitev za poslovne uporabnike Popolna pisarna, s katero širi področje svojega poslovanja. Popolna pisarna bo predstavljala prvo celovito ponudbo komunikacijsko-poslovnih rešitev pri nas.

Poleg mobilnih glasovnih in podatkovnih storitev bo Si.mobil svojim poslovnim uporabnikom na enem mestu ponudil v najem programsko opremo, ki jo potrebujejo za sodobno poslovanje in komuniciranje, ter jim ob tem nudil strokovno IT-podporo. Do septembra lahko podjetja storitev Popolna pisarna preizkusijo brezplačno.

Si.mobil z novimi storitvami presega področje mobilnih storitev in postaja celosten ponudnik informacijskih, komunikacijskih in poslovnih rešitev. Popolna pisarna bo obsegala štiri sklope ponudbe: storitve mobilne telefonije in mobilnega prenosa podatkov, poslovno programsko opremo in storitve (storitve računalništva v oblaku), računalniško opremo in dodatke, predvidoma v prihodnjem letu pa še storitve fiksne telefonije in fiksnega dostopa do interneta. Pomembna prednost Popolne pisarne je, da poslovneži dobijo popolno komunikacijsko storitev na enem mestu, saj Si.mobil poskrbi za vse.

Podjetja bodo tako lahko od junija dalje pri Si.mobilu brezplačno preizkusila ponudbo Microsoftovih poslovnih storitev. Slednje obsegajo Microsoft Hosted Services, ki združuje izbrane Microsoftove storitve Exchange in Communications, podjetja pa lahko dodatno izbirajo še med storitvijo SharePoint ter programskima paketoma Microsoft Office Home and Business in Microsoft Office Professional.

Prav tako bodo lahko preizkusili Google Aplikacije za poslovne uporabnike (Google Pošta, Google Koledar, Google Spletna mesta, Google Dokumenti, Google Skupine, Google Spletna mesta) vključno z arhiviranjem podatkov in protivirusno zaščito.

V okviru Popolne pisarne bodo na voljo tudi storitev registracije in upravljanja z domenami Spletna domena in storitev Spletni FAKS, ki spremeni dokument, poslan po telefaksu, v digitalni dokument, ki ga naslovnik prejme kot po e-pošti, in obratno. V prihodnjih mesecih bo Si.mobil ponudil tudi možnost ugodnega nakupa računalniške opreme in dodatkov.

Podjetja si bodo ob pomoči Si.mobilovega svetovalca lahko sama oblikovala optimalni sklop storitev iz ponudbe Popolne pisarne glede na svoje potrebe. Za orientacijo podjetjem je Si.mobil pripravil štiri predloge ponudb z naborom tipičnih storitev, ki jih podjetje potrebuje za učinkovito komuniciranje in poslovanje glede na število zaposlenih in obseg poslovanja. Osnovni nabor storitev, ki vključuje storitev Spletna domena in Googlove poslovne aplikacije, bo podjetjem na voljo že od 8,9 evra mesečno na uporabnika.

Popolna pisarna prinaša novo dimenzijo mobilnosti, dosegljivosti in učinkovitega poslovanja. Si.mobil razume poslovni svet in potrebe poslovnih uporabnikov. Zato se je tudi odločil za širitev svoje ponudbe in ponujanje novih storitev, ki so odgovor na potrebe sodobnega poslovanja. Danes računalništvo v oblaku še ni tako razširjeno, vendar pa raziskave napovedujejo, da bo uporaba že v nekaj letih skokovito narasla in da se bodo le še redka podjetja odločila za nakup in vzdrževanje svoje računalniške infrastrukture.

Popolna pisarna je dinamična in se lahko hitro prilagaja potrebam podjetij. Zato je to dobra rešitev zlasti za manjša, hitro rastoča podjetja, ki so običajno zelo mobilna. Menjava lokacij podjetja ne predstavlja nobene težave, saj imajo podjetja neprestan dostop do svojih podatkov, kamor koli gredo. Svojo pisarno dejansko nosijo 'pod roko'.

Glavna prednost, ki jo prinaša računalništvo v oblaku, je racionalno izkoriščanje računalniške infrastrukture - podjetje plača toliko, kolikor potrebuje. Podjetju so na voljo programi in aplikacije, s katerimi lahko dostopa do e-pošte in dokumentov od kjer koli, ne glede na lokacijo ali napravo, ki jo uporablja. Prav tako podjetju ni treba skrbeti za varnostne kopije dokumentov, za vzdrževanje računalniške opreme in dodatkov ter posodabljanje poslovnih aplikacij. Poleg tega podjetje plačuje mesečni najem programov namesto njihovega nakupa in si s tem lahko bistveno zniža stroške. Izkoristek je tako zelo velik, podjetja pa so manj obremenjena in se lahko bolj posvetijo svoji osnovni dejavnosti.

Več o Popolni pisarni: www.simobil.si/popolnapisarna

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki