marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Si.mobil prvi v Sloveniji ponudil komercialne storitve LTE


12.07.2012
Objavil: Thomas Bergant

Telekomunikacije so ena izmed najbolj živahnih panog, kjer so novosti del vsakdana. Si.mobil napredku sledi in je pogosto tudi pionir pri uvajanju novosti. Potrebe po prenosu podatkov se z razvojem tehnologije in naprav vedno bolj povečujejo, zato sta evolucija omrežja in povečevanje zmogljivosti ključnega pomena za zagotavljanje odlične uporabniške izkušnje tudi v prihodnosti.

Si.mobil je tako komercialno ponudil storitve svojim uporabniku v omrežju LTE, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Uporabniki lahko uporabljajo storitve v Ljubljani, Brniku in Bledu.

Si.mobil je v preteklem letu izvedel največjo nadgradnjo svojega omrežja, ki je danes največje in najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji ter zagotavlja širokopasovni mobilni internet več kot 90 % prebivalstva. Omrežje je nadgrajeno z najsodobnejšo opremo, ki je ne le energetsko učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje s tehnologijami prihodnosti, kot je LTE, tj. četrta generacija mobilnih komunikacij. V Si.mobilovem omrežju je že danes velika večina baznih postaj pripravljena na implementacijo tehnologije LTE.

Tehnologija LTE ima nedvomno velik potencial in bo v prihodnosti močno zaznamovala področje telekomunikacij. Vedno več proizvajalcev bo začelo ponujati mobilne naprave, ki bodo podpirale LTE, prav tako pa bodo dobavitelji omrežne opreme ponujali vedno bolj dovršeno opremo.

Zato je Si.mobil na omejenih področjih v Ljubljani ter na Brniku in Bledu že danes komercialno ponudil možnost izkušnje s prenosom podatkov v omrežju LTE. Kot je ob tem poudaril Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopovno in prenosno omrežje, »lahko Si.mobilovi uporabniki z novim USB modemom Huawei E392 in novim paketom Mobilni internet 4G sedaj izkusijo tehnologijo, ki omogoča hitrosti do 100 Mbit/s. Najhitrejše in najmodernejše omrežje je na voljo v delu Ljubljane ter na Brniku in Bledu, kjer bodo uporabniki lahko doživeli hitrosti prenosa podatkov med 30 in 80 Mbit/s«.

Značilnosti nove tehnologije in novega paketa Mobilni internet 4G:
- najhitrejši prenos podatkov: kar do 100 Mbit/s;
- najboljša odzivnost omrežja (PING);
- na voljo s sodobnimi napravami, ki omogočajo uporabo tehnologije LTE;
- brez dodatnih stroškov, tudi če presežete zakupljeno količino;
- možnost dodatnega zakupa količin z enkratnim nakupom;
- preprosta uporaba;
- dostopnost od doma in na poti, v omrežju 4G, 3G in 2G.
Na voljo so omejene količine!

Kot je ob razgrnitvi komercialnega delovanja najhitrejšega in najsodobnejšega omrežja v Sloveniji poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko, so »naše investicije v omrežje vedno skrbno načrtovane. Naše ključno vodilo je zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Današnje mobilne naprave v veliki večini delujejo na tehnologiji 3G in uporabniki so z njimi ter delovanjem v našem omrežju zelo zadovoljni. Ker pa želimo slediti najnovejšim trendom in našim uporabnikom omogočiti najnovejšo tehnologijo ter ob tem dodobra spoznati delovanje tehnologije na eni ter pričakovanja uporabnikov na drugi strani, smo se odločili kot prvi v Sloveniji med prvimi v Evropi implementirati in komercialno ponuditi tehnologijo LTE. Veseli smo, da s tem postavljamo nov pomemben mejnik v razvoju telekomunikacij v Sloveniji«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki