marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Si.mobil posodablja svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije


27.03.2014
Objavil: Thomas Bergant

V tem tednu bo Si.mobil začel posodabljati svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije. Po posodobitvi bo omrežje zmogljivejše in bolj odzivno. Obstoječo opremo bodo zamenjali z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje z LTE tehnologijo. V času posodobitve omrežja utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev.

Prodaja pametnih telefonov zadnja leta skokovito raste, saj danes predstavljajo že več kot polovico vseh mobilnih telefonov v uporabi. Najbolj sveži podatki kažejo, da sta trenutno že več kot dva od treh prodanih telefonov pametna telefona. Posledica vse bolj intenzivne uporabe pametnih telefonov je, da z veliko hitrostjo raste tudi uporaba podatkovnih storitev. Danes tako večina uporabnikov že redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu. Količina dnevno prenesenih podatkov se intenzivno povečuje, v prihodnosti pa gre pričakovati še hitrejšo rast.
Prav zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in povečanega obsega prenosa podatkov Si.mobil svoje omrežje neprestano posodablja. Tokrat bo med 27. marcem in 9. aprilom na območju Obalno-Kraške regije zamenjal celotno opremo svoje tehnične infrastrukture z najsodobnejšo tehnologijo, obenem pa zagotovil dodatno pokritost in izboljšanje kakovosti storitev z dodatnimi 3G in LTE lokacijami.

Posodobitev omrežja na območju Obalno-Kraške regije bo trajala deset dni. V tem času bodo Si.mobilovi tehnični strokovnjaki:
- zamenjali 49 obstoječih lokacij z najsodobnejšo, varčnejšo in bolj učinkovito opremo. Nekatere izmed njih bodo nadgrajene in bodo po nadgradnji omogočale hitrosti do 42 Mbit/s,
- bistveno povečali zmogljivosti radijskega omrežja z nadgradnjo povezav med bazno postajo in centralo in
- postavili osem novih 3G in 14 novih LTE lokacij.

Nova tehnologija bo omogočala še hitrejše kapacitete omrežja, večjo pretočnost prenosa podatkov in posledično večjo odzivnost ter boljšo uporabniško izkušnjo. Posodobitev bo prinesla več prednosti. Uporabnikom bodo tako odslej na voljo kakovostnejše glasovne storitve, obenem pa bodo lahko dostopali do zmogljivega in izjemno hitrega mobilnega interneta LTE s hitrostjo do 150 Mbit/s v smeri od uporabnika (DL) in 50 Mbit/s v smeri od uporabnika (UL). Nove bazne postaje ne bodo le zmogljivejše, ampak tudi okolju bolj prijazne, saj je nova oprema za 30 odstotkov bolj energetsko učinkovita od predhodne.

V času posodobitve utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev. Dela na omrežju bodo po dnevih potekala na naslednjih območjih:
27. 3.: Portorož, Lucija
28. 3.: Piran, Strunjan
31. 3.: Jagodje, Izola, Šalara
1.-2. 4.: Koper
2. 4.: Bertoki, Hrvatini, Ankaran, Spodnje Škofije
3. 4.: Šared, Korte, Šmarje, Babiči, Marezige
4. 4.: Dekani, Črni Kal, Kastelec, Petrinje
7. 4.: Kozina, Rodik, Brezovica,
8. 4.: Lipica, Sežana, Lokev
9. 4.: Divača, Brestovica, Gabrče

V tem tednu bo Si.mobil začel posodabljati svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije. Po posodobitvi bo omrežje zmogljivejše in bolj odzivno. Obstoječo opremo bodo zamenjali z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje z LTE tehnologijo. V času posodobitve omrežja utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev.

Si.mobil je na svoji spletni strani www.simobil.si/pokritost (pod zavihkom Nadgradnja omrežja) zbral vse informacije o poteku prenove, prav tako lahko uporabniki na tej spletni strani najdejo informacije o že zaključenih delih na omrežju ter napovedi novih del in obrazec za primer prijave motenj.

Si.mobil je v zadnjih letih intenzivno nadgrajeval in posodabljal svoje omrežje in s posodobitvijo Obalno-Kraške regije bo prenovljena celotna Slovenija.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki