marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Si.mobil posodablja svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije


27.03.2014
Objavil: Thomas Bergant

V tem tednu bo Si.mobil začel posodabljati svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije. Po posodobitvi bo omrežje zmogljivejše in bolj odzivno. Obstoječo opremo bodo zamenjali z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje z LTE tehnologijo. V času posodobitve omrežja utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev.

Prodaja pametnih telefonov zadnja leta skokovito raste, saj danes predstavljajo že več kot polovico vseh mobilnih telefonov v uporabi. Najbolj sveži podatki kažejo, da sta trenutno že več kot dva od treh prodanih telefonov pametna telefona. Posledica vse bolj intenzivne uporabe pametnih telefonov je, da z veliko hitrostjo raste tudi uporaba podatkovnih storitev. Danes tako večina uporabnikov že redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu. Količina dnevno prenesenih podatkov se intenzivno povečuje, v prihodnosti pa gre pričakovati še hitrejšo rast.
Prav zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in povečanega obsega prenosa podatkov Si.mobil svoje omrežje neprestano posodablja. Tokrat bo med 27. marcem in 9. aprilom na območju Obalno-Kraške regije zamenjal celotno opremo svoje tehnične infrastrukture z najsodobnejšo tehnologijo, obenem pa zagotovil dodatno pokritost in izboljšanje kakovosti storitev z dodatnimi 3G in LTE lokacijami.

Posodobitev omrežja na območju Obalno-Kraške regije bo trajala deset dni. V tem času bodo Si.mobilovi tehnični strokovnjaki:
- zamenjali 49 obstoječih lokacij z najsodobnejšo, varčnejšo in bolj učinkovito opremo. Nekatere izmed njih bodo nadgrajene in bodo po nadgradnji omogočale hitrosti do 42 Mbit/s,
- bistveno povečali zmogljivosti radijskega omrežja z nadgradnjo povezav med bazno postajo in centralo in
- postavili osem novih 3G in 14 novih LTE lokacij.

Nova tehnologija bo omogočala še hitrejše kapacitete omrežja, večjo pretočnost prenosa podatkov in posledično večjo odzivnost ter boljšo uporabniško izkušnjo. Posodobitev bo prinesla več prednosti. Uporabnikom bodo tako odslej na voljo kakovostnejše glasovne storitve, obenem pa bodo lahko dostopali do zmogljivega in izjemno hitrega mobilnega interneta LTE s hitrostjo do 150 Mbit/s v smeri od uporabnika (DL) in 50 Mbit/s v smeri od uporabnika (UL). Nove bazne postaje ne bodo le zmogljivejše, ampak tudi okolju bolj prijazne, saj je nova oprema za 30 odstotkov bolj energetsko učinkovita od predhodne.

V času posodobitve utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev. Dela na omrežju bodo po dnevih potekala na naslednjih območjih:
27. 3.: Portorož, Lucija
28. 3.: Piran, Strunjan
31. 3.: Jagodje, Izola, Šalara
1.-2. 4.: Koper
2. 4.: Bertoki, Hrvatini, Ankaran, Spodnje Škofije
3. 4.: Šared, Korte, Šmarje, Babiči, Marezige
4. 4.: Dekani, Črni Kal, Kastelec, Petrinje
7. 4.: Kozina, Rodik, Brezovica,
8. 4.: Lipica, Sežana, Lokev
9. 4.: Divača, Brestovica, Gabrče

V tem tednu bo Si.mobil začel posodabljati svoje omrežje na območju Obalno-Kraške regije. Po posodobitvi bo omrežje zmogljivejše in bolj odzivno. Obstoječo opremo bodo zamenjali z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi pripravljena na kasnejše nadgradnje z LTE tehnologijo. V času posodobitve omrežja utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi Si.mobilovih storitev.

Si.mobil je na svoji spletni strani www.simobil.si/pokritost (pod zavihkom Nadgradnja omrežja) zbral vse informacije o poteku prenove, prav tako lahko uporabniki na tej spletni strani najdejo informacije o že zaključenih delih na omrežju ter napovedi novih del in obrazec za primer prijave motenj.

Si.mobil je v zadnjih letih intenzivno nadgrajeval in posodabljal svoje omrežje in s posodobitvijo Obalno-Kraške regije bo prenovljena celotna Slovenija.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki