marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Si.mobil komercialno ponudil tehnologijo prihodnosti – LTE-A že danes


21.11.2014
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil po pridobitvi radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, kjer je pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja, intenzivno širi svoje omrežje z najsodobnejšo tehnologijo LTE. Doslej je družba že več kot 65 % prebivalstva pripeljala najhitrejši internet 4G, obenem pa pokrila že 80 področjih znotraj belih lis.

Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je Si.mobil zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.
Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 2000 naselij, od tega več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 75 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil bo z LTE nadgradil vse lokacije, kjer je trenutno na voljo signal 2G, s katerim pokriva celotno Slovenijo. Najsodobnejšo tehnologijo in najhitrejši internet je že sedaj na voljo vsem Si.mobilovim naročnikom.

»Za nakup frekvenčnega spektra s posebnimi obveznostmi pokrivanja smo se odločili, saj želimo pripeljati širokopasovni internet v vsa slovenska gospodinjstva. Si.mobil že danes ponuja širokopasovni internet s precej višjimi hitrostmi, kot jih v povprečju omogočajo fiksni ponudniki. Do sredine 2017 pa bo širokopasovni internet na voljo povsod, kjer so danes na voljo le glasovne storitve, obenem bodo pokrite tudi bele lise,« je poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko na Si.mobilu, ko je pokazal, da je Si.mobil do sedaj pokril že 80 področij znotraj belih lis po Sloveniji. Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopno in prenosno omrežje na Si.mobilu, pa je dodal, da je Si.mobilovo omrežje specifično, saj je pri načrtovanju in uvajanju novosti prvi in najpomembnejši kriterij zadovoljstvo uporabnikov. »Uporabnikom želimo ponuditi najhitrejši internet in storitve prihodnosti. Zato že danes ponujamo LTE-A na šestih lokacijah po Sloveniji. Uporaba interneta iz dneva v dan narašča in LTE-A tehnologija nam bo omogočila zagotavljanje zadostnih kapacitet in hitrosti, ki jih naši uporabniki želijo in potrebujejo,« je povedal Nabecker.

»Skupina Telekom Austria je ponosna, da je slovensko podjetje Si.mobil med prvimi telekomunikacijskimi ponudniki v Evropi, ki bo uporabnikom predstavilo prednosti napredne tehnologije LTE. LTE-A je pomemben mejnik na poti proti tehnologiji 5G, kjer se je skupina Telekom Austria pred kratkim pridružila aliansi NGMN, v okviru katere se bodo postavili 5G standardi. Obenem je lansiranje LTE-A odličen primer, kakšne prednosti in sinergije na podlagi tehnološkega znanja in izkušenj lahko Si.mobil črpa kot del skupine Telekom Austria,« je povedal Günther Ottendorfer, član uprave za tehniko skupine Telekom Austria Group.

Si.mobilovi uporabniki lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca. Trenutno pa LTE-A podpira Samsung Galaxy Alpha, v ponudbo pa prihajajo tudi druge naprave, ki bodo omogočale hitrosti do 300 Mbit/s. Uporabnikom, ki želijo dostop do širokopasovnega mobilnega interneta, predvsem na belih lisah, bo v kratkem na voljo nadomestek za fiksni internet.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki