marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Si.mobil komercialno ponudil tehnologijo prihodnosti – LTE-A že danes


21.11.2014
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil po pridobitvi radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev, kjer je pridobil frekvenčni spekter s posebnimi obveznostmi pokrivanja, intenzivno širi svoje omrežje z najsodobnejšo tehnologijo LTE. Doslej je družba že več kot 65 % prebivalstva pripeljala najhitrejši internet 4G, obenem pa pokrila že 80 področjih znotraj belih lis.

Na šestih lokacijah po Sloveniji pa je Si.mobil zagotovil tehnologijo prihodnosti -'LTE Advanced', ki omogoča bistveno večje kapacitete omrežja in hitrosti do 300 Mbit/s.
Si.mobilovo LTE omrežje pokriva že več kot 2000 naselij, od tega več kot 500 naselij z najmanj 300 prebivalci. Do konca letošnjega leta namerava Si.mobil s tehnologijo LTE pokriti 75 % slovenskega prebivalstva, do sredine leta 2017 pa kar 95 %. Si.mobil bo z LTE nadgradil vse lokacije, kjer je trenutno na voljo signal 2G, s katerim pokriva celotno Slovenijo. Najsodobnejšo tehnologijo in najhitrejši internet je že sedaj na voljo vsem Si.mobilovim naročnikom.

»Za nakup frekvenčnega spektra s posebnimi obveznostmi pokrivanja smo se odločili, saj želimo pripeljati širokopasovni internet v vsa slovenska gospodinjstva. Si.mobil že danes ponuja širokopasovni internet s precej višjimi hitrostmi, kot jih v povprečju omogočajo fiksni ponudniki. Do sredine 2017 pa bo širokopasovni internet na voljo povsod, kjer so danes na voljo le glasovne storitve, obenem bodo pokrite tudi bele lise,« je poudaril Ulrich Rokita, član uprave za tehniko na Si.mobilu, ko je pokazal, da je Si.mobil do sedaj pokril že 80 področij znotraj belih lis po Sloveniji. Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopno in prenosno omrežje na Si.mobilu, pa je dodal, da je Si.mobilovo omrežje specifično, saj je pri načrtovanju in uvajanju novosti prvi in najpomembnejši kriterij zadovoljstvo uporabnikov. »Uporabnikom želimo ponuditi najhitrejši internet in storitve prihodnosti. Zato že danes ponujamo LTE-A na šestih lokacijah po Sloveniji. Uporaba interneta iz dneva v dan narašča in LTE-A tehnologija nam bo omogočila zagotavljanje zadostnih kapacitet in hitrosti, ki jih naši uporabniki želijo in potrebujejo,« je povedal Nabecker.

»Skupina Telekom Austria je ponosna, da je slovensko podjetje Si.mobil med prvimi telekomunikacijskimi ponudniki v Evropi, ki bo uporabnikom predstavilo prednosti napredne tehnologije LTE. LTE-A je pomemben mejnik na poti proti tehnologiji 5G, kjer se je skupina Telekom Austria pred kratkim pridružila aliansi NGMN, v okviru katere se bodo postavili 5G standardi. Obenem je lansiranje LTE-A odličen primer, kakšne prednosti in sinergije na podlagi tehnološkega znanja in izkušenj lahko Si.mobil črpa kot del skupine Telekom Austria,« je povedal Günther Ottendorfer, član uprave za tehniko skupine Telekom Austria Group.

Si.mobilovi uporabniki lahko LTE-A uporabljajo na področju Ljubljane (2 lokaciji), Maribora, Kranja, Celja in Slovenj Gradca. Trenutno pa LTE-A podpira Samsung Galaxy Alpha, v ponudbo pa prihajajo tudi druge naprave, ki bodo omogočale hitrosti do 300 Mbit/s. Uporabnikom, ki želijo dostop do širokopasovnega mobilnega interneta, predvsem na belih lisah, bo v kratkem na voljo nadomestek za fiksni internet.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki