marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Dejan Turk bo nasledil Andreasa Maierhoferja na mestu predsednika uprave Si.mobila


28.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Andreas Maierhofer bo nadaljeval kariero kot član uprave za trg v bolgarskem Mobiltelu. S Si.mobilom ostaja povezan kot član njegovega nadzornega sveta. Walter Goldenits bo postal član uprave za tehniko.

Si.mobil je javnost danes obvestil o spremembah in imenovanju nove uprave. Andreas Maierhofer po treh letih uspešnega vodenja družbe odhaja z mesta predsednika uprave. Svojo poslovno pot bo nadaljeval kot član uprave za marketing, prodajo in storitve pri vodilnem bolgarskem operaterju Mobiltelu, ki je prav tako član skupine mobilkom austria. Hkrati bo Andreas Maierhofer postal član Si.mobilovega nadzornega sveta.

Dejan Turk, ki je bil doslej kot član uprave odgovoren za marketing in prodajo, bo 1. maja imenovan za predsednika uprave Si.mobila. Walter Goldenits je bil kot član tehničnega vodstva skupine mobilkom austria odgovoren za pomembne tehnološke projekte na ravni skupine in je tako že tesno sodeloval s Si.mobilovo vodstveno ekipo in njegovimi strokovnjaki. Milan Zaletel bo nadaljeval svoje delo kot član uprave za finance.

»Načrtovanje nasledstva v skupini mobilkom austria predstavlja ključni dejavnik našega poslovanja. Andreas je uspešno umestil Si.mobil na slovenskem trgu, zato je sedaj pravi čas, da prispeva tudi pri nadaljnjem razvoju največjega člana naše skupine, bolgarskega Mobiltela, ki ima 4,3 milijona uporabnikov. Želimo si okrepiti ekipo v Bolgariji in prepričan sem, da bo Andreas prispeval močno spodbudo pri nadaljnji rasti tega velikega trga. Prepričan sem tudi, da bo Dejan skupaj z Milanom in Walterjem zagotovil uspeh Si.mobila v prihodnosti, saj ima celotna uprava obsežno znanje s področja mobilnih komunikacij. To je dokaz našega pristopa k razvoju in napredovanju lastnih menedžerskih kadrov na najvišje vodstvene položaje«, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal Boris Nemšić, predsednik uprave skupine Telekom Austria in mobilkom austria ter predsednik nadzornega sveta Si.mobila.

Andreas Maierhofer je povedal: »Zadovoljen sem, da je Si.mobil po treh letih izjemnega truda in velikih vlaganj v našo rast na trgu uveljavljen kot vpliven igralec in ponudnik številnih visokokakovostnih, sodobnih produktov in storitev. Z odličnim poslovanjem v teh letih smo ustvarili trdno podlago za prihodnji razvoj. Kolegom v upravi želim vse najboljše tudi v prihodnje.«

»Cenim zaupanje, ki mi je bilo izkazano z imenovanjem na mesto predsednika uprave. Z veliko podporo našega lastnika in moje ekipe v podjetju bom poskrbel za prihodnjo rast, naložbe v nove tehnologije in najboljšo ponudbo za naše uporabnike«, je dejal Dejan Turk, novi predsednik uprave Si.mobila.

Vodstvu družbe se bosta pridružila tudi Peter Curk kot direktor marketinga in Andrej Špik kot direktor za regulativo, veleprodajo in pravne zadeve.

Andreas Maierhofer je skupaj s svojimi sodelavci v vodstvu pomembno prispeval k razvoju konkurence na slovenskem trgu. Si.mobil je izvedel številne pomembne projekte in izjemno izboljšal finančne rezultate v lanskem letu. Ob odhodu Vege s slovenskega trga je pridobil približno 90% njihovih naročnikov in odkupil 50% njihovih baznih postaj in pripadajočih lokacij. V sodelovanju s trgovsko verigo Mercator je na trgu ponudil nov predplačniški paket Mmobil. Si.mobil je veliko vlagal visokokakovostne tehnološke platforome in le pol leta po pridobitvi frekvenc UMTS predstavil prenos podatkov s hitrostjo do 3,6 Mbit/s. Si.mobil je v lanskem letu izbolšal vse ključne kazalnike poslovanja in leto zaključil s 420.900 uporabniki ter s tem povečal tržni delež na 24,9%.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki