marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Dejan Turk bo nasledil Andreasa Maierhoferja na mestu predsednika uprave Si.mobila


28.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Andreas Maierhofer bo nadaljeval kariero kot član uprave za trg v bolgarskem Mobiltelu. S Si.mobilom ostaja povezan kot član njegovega nadzornega sveta. Walter Goldenits bo postal član uprave za tehniko.

Si.mobil je javnost danes obvestil o spremembah in imenovanju nove uprave. Andreas Maierhofer po treh letih uspešnega vodenja družbe odhaja z mesta predsednika uprave. Svojo poslovno pot bo nadaljeval kot član uprave za marketing, prodajo in storitve pri vodilnem bolgarskem operaterju Mobiltelu, ki je prav tako član skupine mobilkom austria. Hkrati bo Andreas Maierhofer postal član Si.mobilovega nadzornega sveta.

Dejan Turk, ki je bil doslej kot član uprave odgovoren za marketing in prodajo, bo 1. maja imenovan za predsednika uprave Si.mobila. Walter Goldenits je bil kot član tehničnega vodstva skupine mobilkom austria odgovoren za pomembne tehnološke projekte na ravni skupine in je tako že tesno sodeloval s Si.mobilovo vodstveno ekipo in njegovimi strokovnjaki. Milan Zaletel bo nadaljeval svoje delo kot član uprave za finance.

»Načrtovanje nasledstva v skupini mobilkom austria predstavlja ključni dejavnik našega poslovanja. Andreas je uspešno umestil Si.mobil na slovenskem trgu, zato je sedaj pravi čas, da prispeva tudi pri nadaljnjem razvoju največjega člana naše skupine, bolgarskega Mobiltela, ki ima 4,3 milijona uporabnikov. Želimo si okrepiti ekipo v Bolgariji in prepričan sem, da bo Andreas prispeval močno spodbudo pri nadaljnji rasti tega velikega trga. Prepričan sem tudi, da bo Dejan skupaj z Milanom in Walterjem zagotovil uspeh Si.mobila v prihodnosti, saj ima celotna uprava obsežno znanje s področja mobilnih komunikacij. To je dokaz našega pristopa k razvoju in napredovanju lastnih menedžerskih kadrov na najvišje vodstvene položaje«, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal Boris Nemšić, predsednik uprave skupine Telekom Austria in mobilkom austria ter predsednik nadzornega sveta Si.mobila.

Andreas Maierhofer je povedal: »Zadovoljen sem, da je Si.mobil po treh letih izjemnega truda in velikih vlaganj v našo rast na trgu uveljavljen kot vpliven igralec in ponudnik številnih visokokakovostnih, sodobnih produktov in storitev. Z odličnim poslovanjem v teh letih smo ustvarili trdno podlago za prihodnji razvoj. Kolegom v upravi želim vse najboljše tudi v prihodnje.«

»Cenim zaupanje, ki mi je bilo izkazano z imenovanjem na mesto predsednika uprave. Z veliko podporo našega lastnika in moje ekipe v podjetju bom poskrbel za prihodnjo rast, naložbe v nove tehnologije in najboljšo ponudbo za naše uporabnike«, je dejal Dejan Turk, novi predsednik uprave Si.mobila.

Vodstvu družbe se bosta pridružila tudi Peter Curk kot direktor marketinga in Andrej Špik kot direktor za regulativo, veleprodajo in pravne zadeve.

Andreas Maierhofer je skupaj s svojimi sodelavci v vodstvu pomembno prispeval k razvoju konkurence na slovenskem trgu. Si.mobil je izvedel številne pomembne projekte in izjemno izboljšal finančne rezultate v lanskem letu. Ob odhodu Vege s slovenskega trga je pridobil približno 90% njihovih naročnikov in odkupil 50% njihovih baznih postaj in pripadajočih lokacij. V sodelovanju s trgovsko verigo Mercator je na trgu ponudil nov predplačniški paket Mmobil. Si.mobil je veliko vlagal visokokakovostne tehnološke platforome in le pol leta po pridobitvi frekvenc UMTS predstavil prenos podatkov s hitrostjo do 3,6 Mbit/s. Si.mobil je v lanskem letu izbolšal vse ključne kazalnike poslovanja in leto zaključil s 420.900 uporabniki ter s tem povečal tržni delež na 24,9%.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki