marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Si.mobil pripravljen na četrto generacijo SIM kartic


13.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil sledi najnovejšim tehnološkim trendom na področju razvoja mobilnih naprav in SIM kartic in je kot prvi mobilni ponudnik v Sloveniji z današnjim dnem že pripravljen za uporabo t.i. Nano-SIM kartic.

Ključna prednost novega standarda SIM kartic, ki vstopa v veljavo, je predvsem v njihovi izredni majhnosti, ki proizvajalcem aparatov sedaj omogoča bistveno več prostora za ostale komponente, predvsem za baterijo.

Nano-SIM kartice so kar za približno 40 odstotkov manjše od trenutno najmanjših micro-SIM kartic, njene dimenzije pa so le 12,3 mm višine in 8,8 mm širine. Iz SIM kartice so povsem odstranjeni vsi plastični deli, osem-kontaktni elektronski čip pa ostaja enak. Zaradi izredne majhnosti SIM kartice postopek t.i. obrezovanja ne bo več možen.

V Si.mobilu v prihodnje pričakujejo izredno veliko povpraševanje po prihajajočih napravah, ki bodo že podpirale to tehnologijo, zato že imajo na zalogi zadostno število Nano-SIM kartic.


Avtor fotografij: Milan Lazarević

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki