marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Zaradi vloženega revizijskega zahtevka bo javna uprava storitve mobilne telefonije plačevala dražje še vsaj mesec dni


29.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

Na Ministrstvo za javno upravo (MJU) je bila vložena revizija za storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov. MJU ima tako na voljo 8 delovnih dni za sprejetje odločitve o vloženem revizijskem zahtevku, ki ga mora nato v primeru zavrnitve ali delne zavrnitve zahtevka v roku treh delovnih dni posredovati na Državno revizijsko komisijo.

To pomeni, da se bo dokončen prehod več kot 12.000 uporabnikov javne uprave k drugemu največjemu operaterju v Sloveniji najverjetneje prestavil v leto 2016. Občutno dražje storitve mobilne telefonije bo do končne odločitve še naprej zagotavljal državni ponudnik.

Rok Gorjup, direktor prodaje za Slovenijo v družbi Si.mobil, ob vložitvi revizijskega zahtevka ni bil presenečen: »V družbi Si.mobil nas odločitev ponudnika v večinski državni lasti ni presenetila, saj gre za največje naročilo za mobilno telefonijo v državi, izguba takšnega posla vsekakor pomembno vpliva na poslovne rezultate. Nas pa preseneča oster odziv, ki ga je moč prebrati v medijih. Trditev, da je v tem javnem naročilu kdorkoli neupravičeno diskriminiran, so povsem neutemeljene, saj je na podlagi skoraj identične formule v prav vseh preteklih javnih naročilih ta posel vsakokrat pridobil ravno Telekom Slovenije. Razpisna dokumentacija je bila letos prvič takšna, da je po več letih le omogočila enakovredno obravnavo vseh ponudnikov in s tem konkurenčno okolje ter pošteno bitko. Tako so se prvič v zgodovini prijavili kar štirje različni ponudniki in na koncu je zmagal najboljša ponudba. Prav zato smo v Si.mobilu prepričani, da bo rezultat revizije pokazal odličnost naše celostne ponudbe, ki ne bo prinesla le koristi javnim uslužbencem, temveč predvsem velike prihranke za davkoplačevalce. V Si.mobilu sicer obžalujemo nepotrebno zavlačevanje, a se kljub vloženi reviziji še naprej pospešeno pripravljamo na prihod novih uporabnikov iz javne uprave in hkrati pripravljamo prav posebne ugodnosti za njihove družinske člane.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki