marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Zaradi vloženega revizijskega zahtevka bo javna uprava storitve mobilne telefonije plačevala dražje še vsaj mesec dni


29.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

Na Ministrstvo za javno upravo (MJU) je bila vložena revizija za storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov. MJU ima tako na voljo 8 delovnih dni za sprejetje odločitve o vloženem revizijskem zahtevku, ki ga mora nato v primeru zavrnitve ali delne zavrnitve zahtevka v roku treh delovnih dni posredovati na Državno revizijsko komisijo.

To pomeni, da se bo dokončen prehod več kot 12.000 uporabnikov javne uprave k drugemu največjemu operaterju v Sloveniji najverjetneje prestavil v leto 2016. Občutno dražje storitve mobilne telefonije bo do končne odločitve še naprej zagotavljal državni ponudnik.

Rok Gorjup, direktor prodaje za Slovenijo v družbi Si.mobil, ob vložitvi revizijskega zahtevka ni bil presenečen: »V družbi Si.mobil nas odločitev ponudnika v večinski državni lasti ni presenetila, saj gre za največje naročilo za mobilno telefonijo v državi, izguba takšnega posla vsekakor pomembno vpliva na poslovne rezultate. Nas pa preseneča oster odziv, ki ga je moč prebrati v medijih. Trditev, da je v tem javnem naročilu kdorkoli neupravičeno diskriminiran, so povsem neutemeljene, saj je na podlagi skoraj identične formule v prav vseh preteklih javnih naročilih ta posel vsakokrat pridobil ravno Telekom Slovenije. Razpisna dokumentacija je bila letos prvič takšna, da je po več letih le omogočila enakovredno obravnavo vseh ponudnikov in s tem konkurenčno okolje ter pošteno bitko. Tako so se prvič v zgodovini prijavili kar štirje različni ponudniki in na koncu je zmagal najboljša ponudba. Prav zato smo v Si.mobilu prepričani, da bo rezultat revizije pokazal odličnost naše celostne ponudbe, ki ne bo prinesla le koristi javnim uslužbencem, temveč predvsem velike prihranke za davkoplačevalce. V Si.mobilu sicer obžalujemo nepotrebno zavlačevanje, a se kljub vloženi reviziji še naprej pospešeno pripravljamo na prihod novih uporabnikov iz javne uprave in hkrati pripravljamo prav posebne ugodnosti za njihove družinske člane.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki