marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Si.mobilovi uporabniki v letu 2013 poslali več kot milijardo sporočil


03.01.2014
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobilovi uporabniki dokazujejo, da so sporočila SMS in MMS še vedno med najbolj priljubljenimi načini izražanja lepih želja pred prazniki ter vstopom v novo leto.

Po številu poslanih sporočil SMS in MMS še vedno izstopa praznični december, ko so uporabniki poslali več kot 93 milijonov lepih želja prek sporočil SMS, kar predstavlja 9 % več poslanih sporočil kot decembra 2012. V celotnem letu 2013 pa so Si.mobilovci poslali več kot milijardo sporočil.

V letu 2013 so Si.mobilovi uporabniki poslali več kot milijardo sporočil, kar v primerjavi z letom poprej predstavlja 18 % rast. Samo zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta so poslali skoraj 10 milijonov SMS-ov, kar je 5 % več kot leto poprej, ter več kot 430.000 MMS-ov, kar je 42 % več kot leto poprej.

»Ob koncu minulega leta so nam uporabniki še enkrat več dokazali, da kratka in enostavna sporočila ostajajo izredno priljubljena. Razloga sta dva: Si.mobilu zaupa vse več uporabnikov, hkrati pa lahko uporabniki z novimi paketi ORTO in NESKONČNI neomejeno kličejo in pošiljajo sporočila, pri čemer opažamo, da to tudi z veseljem počnejo,« pojasnjuje Jure Bohinc, segmentni vodja na Si.mobilu.

Po zadnjih podatkih (več: Tretje četrtletje 2013: poročilo o razvoju trga elektronskih komunikacij) Si.mobil po poslanih SMS sporočilih ohranja vodilni 45,6-odstotni delež na trgu. Med vodilnimi so tudi po deležu poslanih MMS sporočil.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki