Mobitelovo novico, da kot prvi operater v Sloveniji uvajajo elektronski račun v standardu e-Slog, verzije 1.4, objavljamo še Si.mobil - Vodafonovo sporočilo za javnost, kjer pravijo, da so že ob koncu leta 2005 uvedli podobno storitev." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Naročniki pri Si.mobil - Vodafone že uporabljajo e-račun


23.02.2006
Objavil: Thomas Bergant

Kot odgovor na Mobitelovo novico, da kot prvi operater v Sloveniji uvajajo elektronski račun v standardu e-Slog, verzije 1.4, objavljamo še Si.mobil - Vodafonovo sporočilo za javnost, kjer pravijo, da so že ob koncu leta 2005 uvedli podobno storitev.

Si.mobil - Vodafone je ob koncu leta 2005 uvedel storitev e-račun za opravljene telekomunikacijske storitve. Uporabniki lahko poleg računa v tiskani obliki brezplačno prejmejo tudi e-račun z izpisom klicev na izbrani elektronski naslov ter SMS-obvestilo o prispelem računu.

E-račun, ki zajema tudi izpis klicev in SMS obvestilo o prejemu računa na elektronski naslov, je brezplačna storitev. Izdan je v standardu e-Slog, verzija 1.4. Uporabniki ga kot priponko k sporočilu prejmejo na izbrani elektronski naslov v oblikah html in xml; slednji vsebuje tudi elektronski podpis. E-račun je enakovreden papirnati obliki računa, ki ga naročniki prejmejo po pošti. Račun v elektronski obliki uporabnikom omogoča nadaljnje analize ter se ga lahko avtomatično prenese v poslovne sisteme podjetja. To omogoča bolj enostavno, pregledno in hitrejše poslovanje.

Si.mobil - Vodafone je elektronski račun za telekomunikacijske storitve uvedel v decembru 2005. Storitev je bila najprej ponujena poslovnim uporabnikom, v marcu 2006 pa bo na voljo vsem naročnikom Si.mobil - Vodafone. Naročniki, ki uporabljajo brezplačno storitev Geslo, se bodo na e-račun lahko naročili že s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 40 40 40, ostali pa bodo e-račun lahko naročili v najbližjem centru Si.mobil – Vodafone. Uporabniki e-računa bodo račune do nadaljnjega prejemali v elektronski in tiskani obliki.

Računi za storitve pri Si.mobil – Vodafone bodo od 1. marca 2006 označeni v tolarjih in evrih.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki