marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Si.mobil do 60 odstotkov znižal cene gostovanj


21.05.2008
Objavil: Thomas Bergant

Družba Si.mobil bo 1. junija 2008 znižala cene za uporabo pogovornih in podatkovnih storitev v tujini. Si.mobil bo vsem svojim uporabnikom predčasno znižal ceno evrotarife do 10 odstotkov. Uporabnikom, ki gostujejo v državah Evropske unije, na Hrvaškem, v BiH in v Švici, bo na voljo enostavna možnost zakupa 30 minut pogovorov za ceno 10 evrov, kar predstavlja najnižjo povprečno ceno gostovanja.

Do 35 odstotkov bo nižja osnovna tarifa za podatkovne storitve za naročnike. Novost je opcija Eurodata, ki znižuje ceno za prenos podatkov po Evropi do 60 odstotkov. Si.mobil zahtevnejšim uporabnikom podatkovnih storitev v tujini priporoča izbiro opcij Mobilni internet tujina, ki nudijo najnižjo ceno prenosa podatkov v gostovanju. Uporabnikom bodo odslej vse plačljive storitve za gostovanje na voljo brez priključnine in bodo omogočale hiter in enostaven vklop in izklop storitve. Seznam operaterjev, kjer novosti veljajo, je objavljen na spletni strani.

Predčasno znižanje evrotarife
Družba Si.mobil bo 1. junija 2008 predčasno znižala cene t.i. evrotarife na raven, ki jo evropska regulacija predvideva do 30. avgusta 2008. Dohodni klici bodo znašali 0,26 evra na minuto in bodo nižji za 10 odstotkov, za odhodne pa bodo uporabniki odšteli 0,55 evra na minuto, kar je 7 odstotkov manj kot doslej. Evrotarifa je del osnovne tarife Vodafone World za gostovanje pri operaterjih v državah Evropske unije. Si.mobil omogoča gostovanje v vseh državah Evropske unije.

30 minut pogovorov v tujini za 10 evrov
Uporabnikom bo od 1. junija 2008 dalje na voljo enostavna rešitev za znižanje stroškov gostovanja v državah Evropske unije, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v Švici. Smart Tujina 30 je opcija, ki vključuje 30 minut pogovorov za 10 evrov, kar predstavlja najnižjo povprečno ceno klica v gostovanju, to je 0,33 evra. Opcija Smart Tujina 30 bo veljala v Vodafonovih in partnerskih omrežjih. Vklop opcije bo možen tudi preko SMS-a: ključna beseda TUJINA na številko 9443. Opcija se samodejno izklopi po preteku enega meseca od dneva vklopa. Pogovori nad 30 minut se zaračunavajo po evrotarifi oz. tarifi Vodafone World.

Osnovna tarifa za podatkovne storitve v tujini Data World do 35 odstotkov ceneje
Si.mobil bo do 35 odstotkov znižal ceno osnovne tarife za prenos podatkov v tujini, Data World.

Opcija Eurodata za uporabnike Mobilnega interneta 61 odstotkov ceneje
Naročniki, ki pogosto uporabljajo podatkovne storitev v Evropi, lahko izberejo storitev Eurodata, ki zagotavlja cenejši prenos podatkov v evropskih državah. Mesečna naročnina na opcijo znaša 2 evra.

Opcije Mobilni internet tujina najugodnejša izbira za zahtevne uporabnike
Družba Si.mobil zahtevnejšim uporabnikom podatkovnih storitev v tujini priporoča izbiro opcije Mobilni internet tujina. Opcije omogočajo najnižjo povprečno ceno prenosa podatkov, od 0,5 evra do 0,9 evra za MB. Si.mobil bo opcijo Mobilni internet tujina s 50 MB prenesenih podatkov v tujini pocenil za 49 odstotkov in v ponudbo dodaja dve novi opciji. Prva je opcija Mobilni internet tujina Dnevni (5 evrov za do 10 MB prenesenih podatkov v tujini v 24 urah). Ta je s povprečno ceno 0,5 € / MB trenutno najnižja ponudba za prenos podatkov v tujih omrežjih. Paket je namenjen uporabnikom, ki občasno potrebujejo prenos podatkov (npr. za pregledovanje e-pošte). Dnevno opcijo odlikuje enostaven vklop storitve preko SMS (SMS s ključno besedo DNEVNI na 9443). Druga novost, opcija Mobilni internet tujina 150, (do 150 MB prenesenih podatkov v tujini) je namenjena najzahtevnejšim uporabnikom. Vključen prenos podatkov velja pri partnerskih operaterjih v večini evropskih držav. Če uporabnik preseže zakupljen obseg podatkov, se presežni promet zaračunava po tarifi Eurodata.

Opcija BlackBerry Tujina še ugodneje
Opcija BlackBerry Tujina je namenjena uporabnikom storitve BlackBerry iz Vodafona. Družba Si.mobil je ponudbo pocenila in nadgradila; poleg opcije, ki vključuje do 3 MB prenesenih podatkov v tujini, je Si.mobil dodal še opcijo s porabo do 10 MB v mesečno v tujini. Promet nad 3 MB oziroma 10 MB se obračuna po tarifi 0,58 € / 50 kB.

Ukinitev opcije Vodafone Eurocall
Družba Si.mobil bo 1. 6. 2008 ukinila opcijo Vodafone Eurocall, kar pomeni, da po tem datumu vklop opcije ne bo več mogoč. Vsi obstoječi naročniki opcije Vodafone Eurocall bodo storitev še naprej uporabljali pod istimi pogoji kot doslej. Več informacij na spletni strani.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki