marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Si.mobil 10. let na slovenskem trgu


25.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil praznuje 10. obletnico delovanja. Svoje storitve je slovenskim uporabnikom prvič ponudil 25. marca 1999. Pred 10. leti je s svojim vstopom na trg vnesel konkurenčnost in s tem razvoj storitev in izdelkov po dostopnih cenah. Ob koncu leta 2008 je imel Si.mobil 570.600 uporabnikov, kar predstavlja 27,7-odstotni tržni delež.

Si.mobil se je hitro razvijal in na trg prinašal nove rešitve. Kot prvi v Sloveniji je predstavil sistema WAP in GPRS ter ponudil storitev MMS. Bil je eden izmed prvih v Evropi, ki je razvijal in svojim uporabnikom omogočil dostop do hitrega prenosa podatkov preko tehnologije EDGE. Si.mobil gradi tudi lastno omrežje UMTS/HSDPA, s katerim že pokriva več kot 50 % prebivalstva. Signal GSM/GPRS je na voljo 99,6 % prebivalstva, medtem ko s tehnologijo EDGE pokriva 90 % prebivalstva. Si.mobil ima danes po meritvah revije Connect in podjetja P3 Solutions omrežje, ki zagotavlja v evropskem merilu nadpovprečno kakovost storitev.

Si.mobil je leta 2001 postal del skupine mobilkom austria, vodilne skupine mobilnih operaterjev v Srednji in Vzhodni Evropi. Si.mobilu strateški lastnik omogoča intenziven razvoj in veliko podporo pri obsežnih investicijah. Leta 2006 je družba mobilkom austria postala 100-odstotni lastnik družbe Si.mobil.

Si.mobil je v mednarodne povezave vpet tudi preko strateškega partnerstva z Vodafonom, ki je bilo sklenjeno januarja 2003. Si.mobil v sodelovanju z vodilnim svetovnim operaterjem svojim uporabnikom nudi uveljavljene storitve in izdelke ter globalni doseg.

Si.mobil se zaveda pomena odgovornega poslovanja. Skrb za zaposlene, uporabnike, družbo in okolje zato vključuje v dolgoročno poslovno strategijo in vsakodnevne poslovne procese. Si.mobilovo celostno družbeno odgovorno držo pooseblja filozofija Re.misli, ki so jo začeli udejanjati tudi poslovni partnerji in različne ustanove. Si.mobil želi v prihodnjih letih postati vodilno podjetje na področju varovanja okolja in sinonim za čiste in zdrave vode v Sloveniji.

Si.mobil je ob praznovanju 10. obletnice v mesecu marcu za svoje uporabnike pripravil tudi posebna, zelena darila, ki so jim na voljo v prodajnih centrih.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki