marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

slikaRast prodaje slikovnih senzorjev za mobilni trg
12.10.2020

Čeprav zaradi še vedno trajajoče korona krize skorajda celoten trg beleži padce prodaje, pa je trg slikovnih senzorjev vseeno v vzponu. V prvem polletju 2020 je tako zabeležena kar 15 odstotna rast glede na enako obdobje lani, skupen prihodek v tem času pa znaša 6,3 milijarde dolarja.

članki

Seznam škodljivih aplikacij za Android je dosegel 10 milijonov


19.02.2014
Objavil: Thomas Bergant

Do konca januarja 2014 je Kaspersky Lab zbral okrog 200.000 edinstvenih primerov zlonamernih programov za mobilne telefone, to je kar 34 % več kot novembra 2013 – tri mesece poprej so zabeležili 148.000 primerov.

Spletni kiberkriminalci računajo, da bodo pozornost preusmerili na mobilne telefone s programskim sistemom Android. Poročilo Kaspersky Laba kaže, da je število zlonamernih aplikacij za Androide doseglo že število 10 milijonov.

30. januarja 2014 je uraden Google Play trg ponujal 1.103.104 aplikacij. Alternativne neuradne trgovine pa jih ponujajo še veliko več. Aplikacije od slednjih ponudnikov imajo v večini primerov tako večjo verjetnost, da so zlonamerne. Kaspersky Lab je do sedaj zabeležil 10 milijonov dvomljivih aplikacij, saj kiberkriminalci uporabljajo tudi zakonito programsko opremo Androida za prenašanje zlonamerne kode.

V večini primerov zlonamerni programi ciljajo na finančne informacije uporabnika. Tak primer je bila tudi mobilna verzija trojanca Carberp, ki izvira iz Rusije. Ta krade elektronsko zaščitene podatke med pošiljanjem na strežnik banke. Kot pravijo strokovnjaki iz Kaspersky Laba je večina zlonamernih aplikacij za Androide trenutno razvita v Rusiji.

V izogib okužbi, uporabnikom priporočajo, da sledijo naslednjim priporočilom:
• Ne aktivirajte »developer mode« na napravi.
• Ne aktivirajte možnosti »namesti aplikacije iz tretjih virov«.
• Nameščajte le aplikacije iz uradnih kanalov.
• Ob nameščanju novih aplikacij previdno preberite, katere pravice zahtevajo.
• Uporabljajte programsko opremo za zaščito.

Več informacij Mobilne grožnje v letu 2013

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki