marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

Severnoameriški trg pametnih telefonov v prvem četrtletju 2022 raste


01.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Najnovejše poročilo družbe Canalys se osredotoča na severnoameriški trg pametnih telefonov. Natančneje, objavljene so ocenjene pošiljke za 1. četrtletje leta 2022, pri čemer so opazni nekateri trendi. Celotni trg pametnih telefonov se je povečal za 4 % na 39 milijonov dobavljenih enot v primerjavi s 37,6 milijona dobavljenih enot v enakem četrtletju lani.

Najpomembnejšo relativno rast je zabeležil Google s 380-odstotnim povečanjem števila dobav v primerjavi z letom poprej. Google je prodal 1,2 milijona telefonov, s čimer je v četrtletju pridobil 3 % tržni delež, v primerjavi z 0,2 milijona telefonov, ki jih je dobavil v enakem četrtletju lani. Raziskovalni analitik družbe Canalys Runar Bjørhovde pojasnjuje: "Google je v ofenzivi, da bi prevzel tržni delež, pri čemer gradi na svoji široki prisotnosti pri operaterjih in naložbah brez primere v blagovno znamko Pixel, tako v tradicionalne oglaševalske kampanje kot v novo partnerstvo NBA."

Medtem je Motorola (na lestvicah označena kot Lenovo) prav tako zabeležila znatno rast, saj je v tem četrtletju dobavila 4 milijone enot v primerjavi z 2,6 milijona dobavljenih enot v drugem četrtletju leta 21. "Motorola je svojo široko prisotnost pri operaterjih (zlasti pri operaterjih, ki so usmerjeni v predplačniške storitve in izdelke srednjega cenovnega razreda) uporabila za odkrivanje in hitro izkoriščanje novih priložnosti, hkrati pa je oblikovala tudi nova partnerstva za dobavo," je še dodal.

Apple je zavzel 51-odstotni tržni delež in z 19,9 milijona dobavljenih enot dosegel 19 odstotno medletno rast. Samsung je bil s 27 odstotnim tržnim deležem na drugem mestu, čeprav je število pošiljk ostalo približno enako, saj se je medletno povečalo le za 1 % - v četrtletju je bilo dobavljenih 10,5 milijona enot. TCL je bil na četrtem mestu, vendar se je število pošiljk medletno zmanjšalo za 21 %, njegov tržni delež pa je znašal 4 %, pri čemer je bilo dobavljenih 1,4 milijona enot, kar je še vedno nekoliko več od Googla.

V poročilu je navedeno, da inflacija pritiska na ameriške operaterje, da zvišujejo cene, medtem ko ponudbe z visokimi popusti in visokimi vrednostmi za zamenjavo pomagajo zadržati stranke, ki kupujejo naprave višjega cenovnega razreda. "Severnoameriški trg je v dobrem položaju, da se kljub negotovim gospodarskim obetom izogne večjim nihanjem pošiljk."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki