marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Severnoameriški trg pametnih telefonov v prvem četrtletju 2022 raste


01.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Najnovejše poročilo družbe Canalys se osredotoča na severnoameriški trg pametnih telefonov. Natančneje, objavljene so ocenjene pošiljke za 1. četrtletje leta 2022, pri čemer so opazni nekateri trendi. Celotni trg pametnih telefonov se je povečal za 4 % na 39 milijonov dobavljenih enot v primerjavi s 37,6 milijona dobavljenih enot v enakem četrtletju lani.

Najpomembnejšo relativno rast je zabeležil Google s 380-odstotnim povečanjem števila dobav v primerjavi z letom poprej. Google je prodal 1,2 milijona telefonov, s čimer je v četrtletju pridobil 3 % tržni delež, v primerjavi z 0,2 milijona telefonov, ki jih je dobavil v enakem četrtletju lani. Raziskovalni analitik družbe Canalys Runar Bjørhovde pojasnjuje: "Google je v ofenzivi, da bi prevzel tržni delež, pri čemer gradi na svoji široki prisotnosti pri operaterjih in naložbah brez primere v blagovno znamko Pixel, tako v tradicionalne oglaševalske kampanje kot v novo partnerstvo NBA."

Medtem je Motorola (na lestvicah označena kot Lenovo) prav tako zabeležila znatno rast, saj je v tem četrtletju dobavila 4 milijone enot v primerjavi z 2,6 milijona dobavljenih enot v drugem četrtletju leta 21. "Motorola je svojo široko prisotnost pri operaterjih (zlasti pri operaterjih, ki so usmerjeni v predplačniške storitve in izdelke srednjega cenovnega razreda) uporabila za odkrivanje in hitro izkoriščanje novih priložnosti, hkrati pa je oblikovala tudi nova partnerstva za dobavo," je še dodal.

Apple je zavzel 51-odstotni tržni delež in z 19,9 milijona dobavljenih enot dosegel 19 odstotno medletno rast. Samsung je bil s 27 odstotnim tržnim deležem na drugem mestu, čeprav je število pošiljk ostalo približno enako, saj se je medletno povečalo le za 1 % - v četrtletju je bilo dobavljenih 10,5 milijona enot. TCL je bil na četrtem mestu, vendar se je število pošiljk medletno zmanjšalo za 21 %, njegov tržni delež pa je znašal 4 %, pri čemer je bilo dobavljenih 1,4 milijona enot, kar je še vedno nekoliko več od Googla.

V poročilu je navedeno, da inflacija pritiska na ameriške operaterje, da zvišujejo cene, medtem ko ponudbe z visokimi popusti in visokimi vrednostmi za zamenjavo pomagajo zadržati stranke, ki kupujejo naprave višjega cenovnega razreda. "Severnoameriški trg je v dobrem položaju, da se kljub negotovim gospodarskim obetom izogne večjim nihanjem pošiljk."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki