marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

slikaApple je naročil panele OLED za iPad Pro, prvi bodo na voljo leta 2024
30.01.2023

Apple je naročil panele OLED za prihodnji napravi iPad Pro in MacBook Pro, so razkrili korejski viri. Po navedbah poznavalcev naj bi 11-palčne in 12,9-palčne tablice prišle leta 2024, prenosniki z novimi paneli pa leta 2026.

slikaGoogle bo odpustil šest odstotkov globalne delovne sile
27.01.2023

Po Amazonu, Microsoftu in Meti, ki so množično odpuščali delavce, to počne tudi Google, ki namerava odpustiti približno 6 % svoje svetovne delovne sile. To pomeni približno 12.000 ljudi.

članki

Severnoameriški trg pametnih telefonov v prvem četrtletju 2022 raste


01.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Najnovejše poročilo družbe Canalys se osredotoča na severnoameriški trg pametnih telefonov. Natančneje, objavljene so ocenjene pošiljke za 1. četrtletje leta 2022, pri čemer so opazni nekateri trendi. Celotni trg pametnih telefonov se je povečal za 4 % na 39 milijonov dobavljenih enot v primerjavi s 37,6 milijona dobavljenih enot v enakem četrtletju lani.

Najpomembnejšo relativno rast je zabeležil Google s 380-odstotnim povečanjem števila dobav v primerjavi z letom poprej. Google je prodal 1,2 milijona telefonov, s čimer je v četrtletju pridobil 3 % tržni delež, v primerjavi z 0,2 milijona telefonov, ki jih je dobavil v enakem četrtletju lani. Raziskovalni analitik družbe Canalys Runar Bjørhovde pojasnjuje: "Google je v ofenzivi, da bi prevzel tržni delež, pri čemer gradi na svoji široki prisotnosti pri operaterjih in naložbah brez primere v blagovno znamko Pixel, tako v tradicionalne oglaševalske kampanje kot v novo partnerstvo NBA."

Medtem je Motorola (na lestvicah označena kot Lenovo) prav tako zabeležila znatno rast, saj je v tem četrtletju dobavila 4 milijone enot v primerjavi z 2,6 milijona dobavljenih enot v drugem četrtletju leta 21. "Motorola je svojo široko prisotnost pri operaterjih (zlasti pri operaterjih, ki so usmerjeni v predplačniške storitve in izdelke srednjega cenovnega razreda) uporabila za odkrivanje in hitro izkoriščanje novih priložnosti, hkrati pa je oblikovala tudi nova partnerstva za dobavo," je še dodal.

Apple je zavzel 51-odstotni tržni delež in z 19,9 milijona dobavljenih enot dosegel 19 odstotno medletno rast. Samsung je bil s 27 odstotnim tržnim deležem na drugem mestu, čeprav je število pošiljk ostalo približno enako, saj se je medletno povečalo le za 1 % - v četrtletju je bilo dobavljenih 10,5 milijona enot. TCL je bil na četrtem mestu, vendar se je število pošiljk medletno zmanjšalo za 21 %, njegov tržni delež pa je znašal 4 %, pri čemer je bilo dobavljenih 1,4 milijona enot, kar je še vedno nekoliko več od Googla.

V poročilu je navedeno, da inflacija pritiska na ameriške operaterje, da zvišujejo cene, medtem ko ponudbe z visokimi popusti in visokimi vrednostmi za zamenjavo pomagajo zadržati stranke, ki kupujejo naprave višjega cenovnega razreda. "Severnoameriški trg je v dobrem položaju, da se kljub negotovim gospodarskim obetom izogne večjim nihanjem pošiljk."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki