marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Serija Samsung Galaxy A in Note Edge sedaj tudi v Sloveniji


27.01.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je slovenskemu trgu danes premierno predstavil novo generacijo pametnih telefonov, Samsung Galaxy A5 in Galaxy A3. Ponašata se z najnaprednejšimi funkcijami za uporabo družbenih omrežij in trendovskim dizajnom. Predstavniki podjetja Samsung so premierno predstavili tudi Galaxy Note Edge, prvi pametni telefon z ukrivljenim robom, ki nedvomno prinaša popolnoma novo izkušnjo mobilne telefonije.

"Novo A serijo pametnih telefonov, Samsung Galaxy A5 in Galaxy A3, krasi prekrasno oblikovano in izjemno tanko kovinsko ohišje, vrhunska strojna oprema in najnaprednejše funkcije za komuniciranje prek družabnih omrežij," je na današnji predstavitvi izpostavil Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije (IM) pri Samsung Slovenija, in dodal: "Tu je še Note Edge, ki bo zadovoljil vsem zahtevam tistih, ki veliko svojega dela opravijo na poti. Z ukrivljenim robom in S-Pen pisalom bo nedvomno omogočil brezskrbno večopravilnost in doseganje povsem nove ravni produktivnosti."

Multifunkcionalna sprednja kamera in izjemen zaslon za popolne selfije
Serijo Galaxy A odlikuje sprednja kamera ločljivosti 5 megapik, s katero bodo selfiji sedaj še boljši. Poleg možnosti širokokotnega slikanja nova A serija omogoča snemanje kratkih animacij, ustvarjanje GIF-ov in številne učinke, ki bodo prebudili kreativno žilico ljubitelje selfijev, npr. Wide Selfie, Palm Selfie, Beauty Face in Rear-cam Selfie, ki samodejno zaznajo obraz osebe in izostrijo sliko. Za odlično sliko poskrbi tudi Super AMOLED zaslon, ki s tehnologijo Adaptive Display omogoča prilagodljivost prikazovanja fotografij in multimedijskih vsebin v skladu z zunanjo razsvetljavo.

Super zmogljiv procesor ter hitro in varno brskanje po spletu
Mladi uporabniki bodo veseli hitrega in preprostega deljenja slik in posnetkov na priljubljenih družbenih omrežjih, saj napravi A5 in A3 poganja močan štirijedrni procesor. Nova serija veliko pozornosti namenja tudi varovanju zasebnosti uporabnikov, ki bodo svoje podatke in fotografije sedaj lahko zaščitili s posebnim geslom. Tako vsestranska in trendi oblikovana Galaxy A5 in A3 pa sta trenutno tudi najtanjša Samsungova pametna telefona: ohišje A5 v debelino meri 6,7 mm, A5 pa 6,9 mm. Njuno kovinsko ohišje bo na voljo v štirih barvnih različicah: beli (Pearl White), črni (Midnight Black), srebrni (Platinum Silver) in zlati (Champagne Gold).

Omejena serija Galaxy Note Edge
Poleg Samsung Galaxy A5 in Galaxy A3 so predstavniki podjetja Samsung Electronics na današnji predstavitvi premierno predstavili tudi Galaxy Note Edge, prvi pametni telefon z ukrivljenim robom, naprednim S-Pen pisalom in s kamero ločljivosti 16 mio pik. Ukrivljeni rob nudi visoko ločljivost za še boljši prikaz vsebin, pristaši večopravilnosti pa bodo navdušeni nad bočnim delom zaslona, ki omogoča dostop do pogosto uporabljenih aplikacij in funkcij telefona z eno samo potezo. Galaxy Note, ki bo v Sloveniji na voljo v omejeni seriji, dopolnjuje še napredno S-Pen pisalo, katerega uporaba z Air Command funkcijo je zelo podobna potezam pisanja po papirju. S-Pen pisalo se ponaša še s karakteristikami, kot so Action Memo, Screen Write, Image Clip.

Uporabnike A serije kot tudi uporabnike Note Edge, ki v objektiv svojega pametnega telefona radi ujamejo utrinke iz vsakdanjega življenja, pa bo navdušila še kamera, ki omogoča snemanje pod kotom 90 stopinj in panoramskim slikanjem za nepozabne skupinske fotografije. Marsikateremu uporabniku pa bo življenje olajšala še funkcija Snap Note, ki fotografije zapiskov na papirju ali tabli enostavno pretvori v S Note zapiske.

Samsung Galaxy A3 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 299,90 EUR, medtem ko bo Galaxy A5 na voljo za 439,90 EUR. Omejena serija Samsung Galaxy Note Edge bo v prodaji po priporočeni maloprodajni ceni 859,90 EUR. Več informacij o novih Samsung napravah se nahaja na www.samsung.com/si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki