marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Sega kupuje družbo Rovio Entertainment


05.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Korporacija Sega je objavila, da namerava za 706 milijonov evrov prevzeti podjetje Rovio Entertainment Oyj, izdelovalca igre Angry Birds. Posel naj bi bil zaključen do septembra, Sega pa bo prevzela razvoj mobilnih iger podjetja Rovio in uporabila strokovno znanje finskega podjetja na področju mobilnih iger za razvoj večplatformnih naslovov iz Seginega portfelja intelektualne lastnine.

"Med hitro rastočim svetovnim trgom iger ima trg mobilnih iger še posebej velik potencial, zato je dolgoročni cilj družbe Sega pospešiti svojo širitev na tem področju. Počutim se blagoslovljenega, da lahko napovem takšno transakcijo s podjetjem Rovio, ki je lastnik igre Angry Birds,"je povedal Haruki Satomi, predsednik in izvršni direktor družbe Sega Sammy Holdings

V sporočilu za javnost so omenjeni tudi načrti družbe Sega, da bo pomagala razširiti platformo družbe Rovio "zunaj mobilnih iger", kar bi lahko pomenilo nove igre Angry Birds za konzole ter nove celovečerne filme in televizijske serije. Roviove mobilne igre so bile prenesene več kot 5 milijardkrat, platforma Beacon za razvoj iger pa je še en ključni del prevzema družbe Sega.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki