marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

slikaQualcomm najavil Snapdragon 7+ Gen 3
04.04.2024

Qualcomm je najavil svoj najnovejši čipovski nabor, Snapdragon 7+ Gen 3. Platforma je evolucija Snapdragona 7 Gen 3, ki si z vodilno serijo 8 deli eno glavno jedro Cortex-X4 za procesor in zmožnosti umetne inteligence na napravi.

članki

Sega kupuje družbo Rovio Entertainment


05.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Korporacija Sega je objavila, da namerava za 706 milijonov evrov prevzeti podjetje Rovio Entertainment Oyj, izdelovalca igre Angry Birds. Posel naj bi bil zaključen do septembra, Sega pa bo prevzela razvoj mobilnih iger podjetja Rovio in uporabila strokovno znanje finskega podjetja na področju mobilnih iger za razvoj večplatformnih naslovov iz Seginega portfelja intelektualne lastnine.

"Med hitro rastočim svetovnim trgom iger ima trg mobilnih iger še posebej velik potencial, zato je dolgoročni cilj družbe Sega pospešiti svojo širitev na tem področju. Počutim se blagoslovljenega, da lahko napovem takšno transakcijo s podjetjem Rovio, ki je lastnik igre Angry Birds,"je povedal Haruki Satomi, predsednik in izvršni direktor družbe Sega Sammy Holdings

V sporočilu za javnost so omenjeni tudi načrti družbe Sega, da bo pomagala razširiti platformo družbe Rovio "zunaj mobilnih iger", kar bi lahko pomenilo nove igre Angry Birds za konzole ter nove celovečerne filme in televizijske serije. Roviove mobilne igre so bile prenesene več kot 5 milijardkrat, platforma Beacon za razvoj iger pa je še en ključni del prevzema družbe Sega.

fotografije
komentarji