marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Slaba zaščita mobilnih naprav


11.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Angleški mobilni operater Orange je v svojem poročilu oznanil, da družbe ponujajo za svoje delavce, ki uporabljajo mobilne naprave, zelo slabo zaščito.

Pri anketi, ki je zajela preko 2.000 britanskih IT (informacijska tehnologija) profesionalcev, so ugotovili, da ima ena od petih firm, pri kateri redno uporabljajo mobilne naprave, v uporabi varnostno politiko, ki jo več kot 60 % delavcev ne upošteva.

Ugotovili so še, da 80 % vseh firm verjame, da so njihovi uslužbenci glavna grožnja njihovi mobilni zaščiti, predsem zato, ker ima IT oddelek že orodja za zaščito naprav.

Odnosi uporabnikov, ki so v večini neodgovorni in brezskrbni, pa so na splošno večji izziv kot tehnologija sama. Velika večina družb pa verjame, da imajo njihovi novi in izkušeni uporabniki neodgovoren odnos do zaščite mobilnih naprav.

IT oddelki pa varnostne politike ne izvršujejo učinkovito, predvsem zato, ker se mobilne naprave (dlančniki) pogosto smatrajo kot cenejše, lažje zamenljive in manj pomembne naprave kot prenosni računalniki. V resnici pa imajo podatki, ki jih nosijo okoli, ogromno vrednost in v veliko primerih pa se lahko do takih naprav s pomembnimi korporacijskimi podatki dostopa zelo preprosto.

Ena izmed varnostnih politik, katero bi IT oddelek lahko uporabil pa je t.i. "remote management" (oddaljeno upravljanje), ko je naprava ukradena ali izgubljena. Tako bi lahko vse pomembne podatke izbrisali ali spremenili v neuporabne. Katerokoli varnostno politiko pa bodo že sprejeli, pa je še vseeno nekaj dvoma, da je zaščita za mobilne naprave glavna sistemska skrb to leto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki