marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Sony Ericsson v letu 2007 prodal več kot 100 milijonov telefonov


19.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavila konsolidirano finančno poročilo za četrto četrtletje, ki se je končalo 31. decembra 2007.

Število dobavljenih izdelkov v tem četrtletju je doseglo 30,8 milijona, kar je 18 odstotkov več kot v istem obdobju lani: povečuje se vsakoletni in stalni trenutni tržni delež. Prodaja je v tem četrtletju dosegla 3.771 milijona evrov, kar je v skladu s prodajo pred letom dni strateški premik k večjemu deležu prodanih telefonov nižjega cenovnega razreda. Dobiček pred obdavčitvijo je tako v tem četrtletju znašal 501 milijonov evrov, kar je v skladu z dobičkom, doseženim pred letom dni. Čisti dobiček v četrtletju je znašal 373 milijonov evrov.

Sony Ericsson je v tem četrtletju z neprekinjenim uspehom izdelkov, kot so telefoni K550 Cyber-shot™, W200, W300 in W580 Walkman®, pridobil tržni delež v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Čeprav se je povprečna prodajna cena (ASP) zaradi uvajanja novih telefonov Walkman® in Cyber-shot™, npr. modelov W910 in K850, v četrtletju rahlo dvignila, trend padajoče povprečne letne prodajne cene izraža jasen namen podjetja, da razširi ponudbo izdelkov.

»Sony Ericsson je zaključil zelo uspešno leto, v katerem so se jasno oblikovale strateške smernice podjetja za pridobitev večjega tržnega deleža s pomočjo širše ponudbe. Trenutno so vlaganja usmerjena na področja razvoja izdelkov in prepoznavnosti znamke, njihov namen pa je povečati nabor izdelkov in okrepiti položaj podjetja na novih trgih in trgih v razvoju po vsem svetu. Naš cilj ostaja mesto med prvimi tremi akterji v industriji; glede na stanje, ki smo ga ustvarili v letih 2006 in 2007, je ta cilj realen in izvedljiv,« je povedal Dick Komiyama, predsednik družbe Sony Ericsson.

Sony Ericsson v skladu s prejšnjimi napovedmi ocenjuje, da bo svetovno tržišče telefonov v letu 2007 preseglo 1,1 milijarde izdelkov. Podjetje verjame, da je to razlog, da je tržni delež zrasel za približno 2 odstotni točki in zdaj v primerjavi z letom 2006 znaša malo več kot 9 odstotkov za celotno leto 2007.

V četrtem četrtletju je družba Sony Ericsson objavila sklenitev več pogodb z družbo Motorola, Inc., kjer je Motorola pridobila 50 odstotkov osnovnega kapitala v družbi U.I. Holdings BV, nizozemskem lastniku švedskega proizvajalca programske opreme UIQ Technology AB, ki ga je v začetku leta od družbe Symbian Ltd kupila družba Sony Ericsson. Transakcijo je odobril ustrezni organ za varstvo konkurence.

Sony Ericsson je v četrtletju napovedal številne nove izdelke, med drugim tudi vrhunska telefona W890 Walkman® in K630 ter spletni telefon K660 HSDPA. Podjetje je za leto 2008 tako napovedalo strategijo razširitve aplikacije za distribucijo digitalne vsebine PlayNow™ v celotno storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki