marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

Se Oppo umika tudi iz Francije?


19.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Oppo je lani zaradi pravnega spora z Nokio umaknil svoje telefone iz Nemčije. Marca letos je prišlo v javnost poročilo, ki trdi, da bo Oppo (in njegov sorodnik OnePlus) zapustil več ključnih trgov: Francijo, Nemčijo, Nizozemsko in Združeno kraljestvo. Tako Oppo kot OnePlus sta to poročilo zanikala, kljub temu pa se očitno še vedno obetajo težave.

Frandroid se je pogovarjal z več zaposlenimi v Franciji, da bi ugotovil, kaj se dogaja. Ena izmed njih je delala za podjetje Atmospheres, ki je za Oppo pogodbeno podjetje, ki se ukvarja s prodajo telefonov. Po besedah te osebe se pogodba o storitvah z družbo Oppo izteče 30. junija.

Nekdanji vodja prodaje pri Oppu je povedal, da je bilo zaposlenim rečeno, da nova telefona serije Find X in Reno ne bosta izšla v Franciji. Telefon Find N2 Flip naj bi bil prvotno na voljo v maloprodajnih trgovinah, vendar so se načrti spremenili in telefon je na voljo samo na spletu. Prodajnemu osebju naj bi bilo rečeno, naj odstrani zaslone Oppo in ustavi prodajo še pred rokom 30. junija.

Podjetje Oppo je zatrdilo, da bo po 30. juniju še naprej dejavno v Franciji. Vendar ni jasno, ali bodo njegovi telefoni še naprej na voljo - v Nemčiji je Oppo s svojega lokalnega spletišča umaknil vse telefone, medtem ko so se stvari, kot so slušalke in nosljivi izdelki, še naprej prodajale (tudi teh zdaj očitno ni več).

Prav tako Oppo sedanjim lastnikom zagotavlja, da bo še naprej zagotavljal podporo in poprodajne storitve za svoje telefone, vključno s prejemanjem posodobitev programske opreme. Na spletni strani Oppo Francija se telefoni še vedno prodajajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki