marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Se BlackBerry dokončno poslavlja?


05.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz TCL Communication prihaja vest, da bo njihov licenčni dogovor za uporabo znamke BlackBerry kmalu končan, s tem pa se bo zaključilo štiriletno sodelovanje. TCL je sporočil, da se dogovor konča 31. avgusta, po tem datumu pa ne bodo imeli več pravic za uporabo imena BlackBerry.

To se poleg uporabe imena nanaša še na izdelavo in prodajo novih mobilnih naprav pod znamko BlackBerry, vseeno pa bodo za vse naprave do konca zakonskega roka spoštovali garancijske pogoje. Tako bodo zadnje prodane naprave imele garancijo še do 31. avgusta 2022.

Zadnja naprava, ki jo je TCL izdal pod imenom BlackBerry, je bil Key 2 LE, pa še to v letu 2018. Tako zadnja novica niti ne preseneča, saj je TCL zadnje mesece vlagal napor v krovno blagovno znamko. Poleg nje imajo pod svojo streho še znamko Alcatel.

TCL je tako na letošnjem sejmu CES že predstavil nekaj mobilnikov znamke TCL, med njimi je bil tudi njihov prvi 5G mobilnik TCL 10 5G. Ker se bliža tudi mobilni kongres, ki bo konec meseca v Barceloni, pa se nadejamo, da bomo te novince videli tudi v živo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki