marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

slikaiPad Pro v letu 2022 z brezžičnim polnjenjem, mini z novo obliko
09.06.2021

Po navedbah industrijskih virov naj bi Applov iPad Pro naslednje generacije imel vgrajeno brezžično polnjenje, posledica tega pa bo steklen zadnji del. Poleg tovrstnega polnjenja naj bi omogočal tudi MagSafe magnetni sistem.

slikaV letu razglašene pandemije so Slovenci med operaterji najbolj zaupali Telekomu Slovenije
07.06.2021

V letu 2020, ki ga je zaznamovala pandemija Covid-19, so Slovenke in Slovenci med telekomunikacijskimi operaterji najbolj zaupali Telekomu Slovenije, je pokazala neodvisna raziskava Trusted Brand. V raziskavi, ki jo izvaja Inštitut za raziskovanje trga in medijev, Mediana, so anketiranci Telekom Slovenije kot najbolj zaupanja vredno blagovno znamko navedli tako v kategoriji mobilnih kot internetnih storitev.

slikaHuawei pripravil ugodnosti za svoje uporabnike
04.06.2021

Huawei je za svoje uporabnike pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pripravil posebne ugodnosti. Uporabnikom je namreč do 24. junija na voljo posebna ponudba Huaweievih rezervnih delov – do 30 % popusta na zaslon, do 30 % popusta na zadnji del ohišja in do 30 % popusta na matično ploščo.

članki

Se BlackBerry dokončno poslavlja?


05.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz TCL Communication prihaja vest, da bo njihov licenčni dogovor za uporabo znamke BlackBerry kmalu končan, s tem pa se bo zaključilo štiriletno sodelovanje. TCL je sporočil, da se dogovor konča 31. avgusta, po tem datumu pa ne bodo imeli več pravic za uporabo imena BlackBerry.

To se poleg uporabe imena nanaša še na izdelavo in prodajo novih mobilnih naprav pod znamko BlackBerry, vseeno pa bodo za vse naprave do konca zakonskega roka spoštovali garancijske pogoje. Tako bodo zadnje prodane naprave imele garancijo še do 31. avgusta 2022.

Zadnja naprava, ki jo je TCL izdal pod imenom BlackBerry, je bil Key 2 LE, pa še to v letu 2018. Tako zadnja novica niti ne preseneča, saj je TCL zadnje mesece vlagal napor v krovno blagovno znamko. Poleg nje imajo pod svojo streho še znamko Alcatel.

TCL je tako na letošnjem sejmu CES že predstavil nekaj mobilnikov znamke TCL, med njimi je bil tudi njihov prvi 5G mobilnik TCL 10 5G. Ker se bliža tudi mobilni kongres, ki bo konec meseca v Barceloni, pa se nadejamo, da bomo te novince videli tudi v živo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki