marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Se BlackBerry dokončno poslavlja?


05.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz TCL Communication prihaja vest, da bo njihov licenčni dogovor za uporabo znamke BlackBerry kmalu končan, s tem pa se bo zaključilo štiriletno sodelovanje. TCL je sporočil, da se dogovor konča 31. avgusta, po tem datumu pa ne bodo imeli več pravic za uporabo imena BlackBerry.

To se poleg uporabe imena nanaša še na izdelavo in prodajo novih mobilnih naprav pod znamko BlackBerry, vseeno pa bodo za vse naprave do konca zakonskega roka spoštovali garancijske pogoje. Tako bodo zadnje prodane naprave imele garancijo še do 31. avgusta 2022.

Zadnja naprava, ki jo je TCL izdal pod imenom BlackBerry, je bil Key 2 LE, pa še to v letu 2018. Tako zadnja novica niti ne preseneča, saj je TCL zadnje mesece vlagal napor v krovno blagovno znamko. Poleg nje imajo pod svojo streho še znamko Alcatel.

TCL je tako na letošnjem sejmu CES že predstavil nekaj mobilnikov znamke TCL, med njimi je bil tudi njihov prvi 5G mobilnik TCL 10 5G. Ker se bliža tudi mobilni kongres, ki bo konec meseca v Barceloni, pa se nadejamo, da bomo te novince videli tudi v živo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki