marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Samsungov vezni nabor Exynos


07.03.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Samsungu so tudi uradno dali na ogled njihov najnovejši vezni nabor čipovja Exynos. Exynos vsebuje štiri Cortex-A9 jedra in novo grafično enoto. Nova naveza postavlja standarde v zmogljivostih in porabi baterije.

Pri izdelavi je uporabljena 32 nm tehnologija, za nižjo porabo energije je vsako jedro izkopljivo, kot tudi polovica 1MB L2 cache pomnilnika.

Po besedah Samsunga je novi Exynos za 26 % hitrejši od obstoječega, poraba energije je zmanjšana za 45 %, prav tako pa tudi energija za izvajanje 3D opravil in sicer za kar 48 %.

Novi vezni nabor uporablja tudi najnovejšo grafično enoto (Mali serije) z enim geometrijskim pogonom in štiri pikselnimi procesorji. Prav tako bo na voljo za različne tipe procesorjev, od 200 MHz do 1.5 GHz, podprt je tudi standard LPDDR2 in najnovejši LPDDR3. Dvojedrna različica je prav tako v delu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki