marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Go bo ugasnjen avgusta
18.05.2022

Aplikacija YouTube Go je bila leta 2016 uvedena za trge v razvoju kot lažja alternativa običajni aplikaciji. Iz družbe sedaj sporočajo, da bo aplikacija v avgustu ugasnjena. Uporabniki aplikacije tako že dobivajo obvestila, naj preklopijo na običajno aplikacijo YouTube ali pa v brskalniku obiščejo spletno stran youtube.com.

slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

članki

Samsungovo četrto četrtletje zopet rekordno


10.01.2022
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je objavila četrtletne napovedi prihodkov, ki so za korejskega velikana videti odlično. Dobiček iz poslovanja se bo gibal med 13,7 in 13,9 bilijona KRW (11,38 in 11,55 milijarde dolarja), kar je najboljši rezultat od četrtega četrtletja 2017. V primerjavi z lanskim letom se je dobiček povečal za 52 %, vseeno pa so nekateri analitiki pričakovali še večji skok.

Skok dobička je posledica velikega povpraševanja po strežniških čipih med oktobrom in decembrom 2021. Cene pomnilniških čipov so se v četrtletju znižale, vendar se je povpraševanje Samsungovih strank povečalo tako po čipih DRAM kot NAND.

Pričakovani dobiček ni bil dosežen predvsem zaradi različnih stroškov v četrtem četrtletju, kot so nagrade zaposlenim, stroški trženja za mobilno dejavnost in stroški uvajanja novih zaslonskih panelov, katerih prihodki bodo prikazani v naslednjem trimesečnem obdobju.

Celotna in bolj podrobna razčlenitev finančnih rezultatov se sicer pričakuje konec tega meseca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki