marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Samsungovo četrto četrtletje zopet rekordno


10.01.2022
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je objavila četrtletne napovedi prihodkov, ki so za korejskega velikana videti odlično. Dobiček iz poslovanja se bo gibal med 13,7 in 13,9 bilijona KRW (11,38 in 11,55 milijarde dolarja), kar je najboljši rezultat od četrtega četrtletja 2017. V primerjavi z lanskim letom se je dobiček povečal za 52 %, vseeno pa so nekateri analitiki pričakovali še večji skok.

Skok dobička je posledica velikega povpraševanja po strežniških čipih med oktobrom in decembrom 2021. Cene pomnilniških čipov so se v četrtletju znižale, vendar se je povpraševanje Samsungovih strank povečalo tako po čipih DRAM kot NAND.

Pričakovani dobiček ni bil dosežen predvsem zaradi različnih stroškov v četrtem četrtletju, kot so nagrade zaposlenim, stroški trženja za mobilno dejavnost in stroški uvajanja novih zaslonskih panelov, katerih prihodki bodo prikazani v naslednjem trimesečnem obdobju.

Celotna in bolj podrobna razčlenitev finančnih rezultatov se sicer pričakuje konec tega meseca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki