marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Samsungove naprave Galaxy z KNOX so prve mobilne naprave z varnostnim certifikatom CC


03.03.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd., je na konferenci RSA v ZDA oznanil, da so izbrane naprave iz linije Galaxy z nameščenim sistemom KNOX prejele certifikat CC (Common Criteria), ki so ga izdali laboratoriji Gossamer iz Catonsvilla v ZDA.

Certifikat CC je ‘zlati standard’ za varne in zaupanja vredne sisteme, predvsem tiste, ki ustrezajo strogim zahtevam poslovnih uporabnikov. Samsung KNOX nudi vrhunsko zaščito za mobilne naprave, da lahko poslovni uporabniki varno dostopajo do svojih zaupnih in dragocenih podatkov.

Certifikat CC zagotavlja, da so bile naprave ocenjene s strani neodvisne organizacije in ustrezajo najvišjim standardom varnosti – trenutni certifikat sloni na standardih MDFPP (Mobile Device Fundamentals Protection Profile), ki jih je izdala ameriška nacionalna organizacija NIAP (National Information Assurance Partnership) v oktobru 2013. Ti standardi določajo varnostne zahteve mobilnih naprav za rabo v podjetjih, Samsungove naprave Galaxy z nameščenim sistemom KNOX pa so se izkazale za več kot uspešne pri varnem dostopu zaposlenih do občutljivih poslovnih podatkov.

»Pri Samsungu nam ni pomembna zgolj zaščita, temveč tudi doseganje plemenitega cilja, da z nadgradnjo mobilnega ekosistema poslovnim uporabnikom zagotovimo boljšo varnostno rešitev, kot so jo kdajkoli imeli priložnost uporabljati,« je povedal Injong Rhee, višji podpredsednik oddelka KNOX Business, IT in mobilnih komunikacij pri družbi Samsung Electronics.

»V svoji 25-letni karieri varnostnih testiranj sem zelo redko srečal podjetje, ki bi uspešno zaključilo celotno ocenjevanje za certifikat CC v zgolj štirih mesecih od njihovega prvega obiska,« je bil navdušen Jim Arnold, direktor laboratorijev Gossamer Security Solutions. »Pri Gossamerju smo ponosni na svojo odzivnost, vendar sta nam Samsungova hitrost in prilagodljivost resnično postavili nov izziv in nas gnali naprej.«

Prodaja platform s certifikatom
Prvo certificiranje je bilo izvedeno na izbranih Samsungovih telefonih in tabličnih računalnikih, še več pa jih bo certifikat prejelo v drugem četrtletju 2014.

O sistemu KNOX
Varnostni sistem KNOX je Androidna platforma, ki rešuje številne varnostne neustreznosti sistema Android. Platforma KNOX je povsem kompatibilna z Androidno in ekosistemom Google Play, ob tem pa nudi pomembno zaščito pri upravljanju datotek tako za zahtevne kot splošne poslovne uporabnike.

KNOX ščiti tako strojno opremo kot tudi operacijski sistem Android in aplikacije, ki se v njem izvajajo. Zaradi sofisticiranih sposobnosti upravljanja mobilnih naprav (MDM) in edinstvene tehnologije aplikacijskega zabojnika se lahko brez varnostnih tveganj izvaja politika uporabe zasebnih naprav na delovnem mestu (BYOD ali Bring Your Own Device). KNOX ustreza visokim kriterijem varnosti vlade in ministrstva za obrambo ZDA, zato so z njim opremljene naprave Galaxy primerne za rabo v ameriških vladnih službah. Platforma KNOX je bila namreč maja 2013 odobrena s strani ameriške agencije za varnost za rabo v omrežjih ministrstva za obrambo (DoD).

Samsungov sistem zaščite KNOX se ponaša s prostorom za varen zagon Secure Boot, varnostno nadgradnjo NSA za OS Android (zgrajeno na SE Linux), ARM TrustZone based Integrity Management Architecture (TIMA), kriptiranjem podatkov na napravi, upravljanjem mobilnih naprav v omrežjih DoD in varnimi aplikacijskimi zabojniki za izolacijo aplikacij, ki jim ne zaupamo. Več informacij na www.samsung.com/samsungknox.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki