marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Samsungova kampanja »Kaj je tvoja težava? Športu je vseeno.«


27.02.2014
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co. Ltd., svetovni partner olimpijskih in paraolimpijskih iger v kategoriji brezžične komunikacijske opreme, je danes predstavil presunljivo video kampanjo »Kaj je tvoja težava? Športu je vseeno.« v čast požrtvovalnosti in dosežkom športnikov, ki tekmujejo na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju 2014.

Samsungov slogan na paraolimpijskih igrah »Športu je vseeno.« spodbuja ljudi, da tekmovalce na paraolimpijskih igrah dojemajo zgolj kot športnike, ki neomajno sledijo svojim sanjam. Kampanja je doživela svoj debi na olimpijskih igrah v Londonu 2012, v prvih dveh tednih pa si jo je na spletu ogledalo skoraj 5 milijonov ljudi.

Novo drzno kampanjo je zasnovala oglaševalska agencija 72andSunny iz Amsterdama. V njej izpostavijo dejstvo, da se vsi soočamo s težavami, vendar šport ne dela razlik med ljudmi. V očeh športa ni invalidnosti, vse kar šteje, sta energija in odločenost športnikov, da dajo vse od sebe za dosego svojega cilja.

»Pogovori o paraolimpijskih igrah se običajno žal preveč osredotočajo na invalidnost, namesto na športne sposobnosti,« je pojasnila Younghee Lee, izvršna podpredsednica sektorja za globalni marketing, IT in mobilne naprave pri družbi Samsung Electronics. »Samsung s svojo predanostjo športu stremi k bolj poštenemu dialogu in obravnavi paraolimpijskih športnikov, zato se osredotoča na pogum in sposobnosti športnikov ter spodbuja vključevanje. Prepričani smo, da bo ta kampanja navdahnila ljudi, da se aktivneje vključijo v paraolimpijske igre.«

Predstavitvenem filmu, objavljenem 20. februarja, je danes sledil 90-sekundni film »Kaj je tvoja težava? Športu je vseeno.« (ang. “What’s your problem? Sport Doesn’t Care”), ki povzema intimne trenutke in življenje petih športnikov iz Samsungove ekipe Galaxy Team na paraolimpijskih igrah ter enega ameriškega paraolimpijca. Film sledi jutranjemu zbujanju ob 5. zjutraj ter izčrpavajočim treningom, prikazuje neprizanesljive vremenske razmere, strah pred neuspehom ter celo vrsto preprek, s katerimi se soočajo vsi vrhunski športniki. Distribucijo filma na Samsungovih družabnih kanalih po vsem svetu bo spremljala svetovna televizijska in kinematografska kampanja.

Športniki, ki se pojavijo v filmu, so:
- Jessica Gallagher – alpsko smučanje – Avstralija
- Seung-Hwan Jung – hokej na ledu – Koreja
- Katarzyna Rogowiec – tek na smučeh in biatlon – Poljska
- Anna Schaffelhuber – alpsko smučanje – Nemčija
- Evan Strong – deskanje na snegu – ZDA
- Greg Westlake – hokej na ledu – Kanada

»Navdušena sem, da lahko sodelujem v Samsungovi kampanji 'Športu je vseeno.' Menim, da je Samsungova podpora paraolimpijskemu gibanju izjemno pomembna, saj poudari dejstvo, da paraolimpijci v bistvu nismo drugačni od naših olimpijskih kolegov – prav tako trdo delamo, da dosežemo svoj cilj, in prav tako dosegamo vrhunske rezultate,« je povedala Jessica Gallagher, alpska smučarka, ki je prva Avstralka, ki je svoji državi prinesla medaljo na paraolimpijskih igrah. »Smučam enako kot vsi olimpijci, pri tem zgolj uporabljam pripomočke, ki mi pomagajo pri navigaciji zaradi slepote. Šport ne diskriminira ljudi, ne glede na to, ali si otrok, ki je na začetku svoje športne poti, ali vrhunski športnik.«

Tretji film, ki bo izšel 7. marca, bo prenesel sporočilo mlade športnice Keire, s katerim želijo navdahniti ljudi, da se lotijo športa, ne glede na starost ali telesne sposobnosti. Samsung bo vse tri filme delil na svojih kanalih na družabnih straneh YouTube, Facebook in Twitter (#sportdoesntcare).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki