marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsungova Bada 2.0 v letu 2011


26.04.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Pri korejskem gigantu Samsung so imeli pred dnevi tiskovno konference o uspehih v letu 2010, načrtih za 2011 in promocijo Bade 2.0.

Lansko leto je Samsung model Wave samo v Franciji prodal v 1,2 milijona primerkov, operacijski sistem Bada ima tako 20,1 odstotka trga, takoj za Applom (20,5%) in Androidom (31,3%).

Podpresednik Samsung France, David Eberlé je že spregovoril o načrtih za tri nove Wave modele v letu 2011 - že predstavljeni Wave 578 in še dva neimenovana modela z različico Bada 2.0. Zastavonoša bo na voljo s 3,65" HVGA zaslonom, dvojno kamero (5 MP zadaj, VGA spredaj), Bluetooth 3.0 in WiFi, na voljo pa bo okoli septembra. Drugi model bo imel podobno strojno opremo, le manjši zaslon (3,14 palcev, QVGA) in enojno 3 MP kamero, prihaja pa novembra. Vsi trije modeli bodo imeli podporo NFC (near-field communication).

Pri Samsungu so tudi razkrili, da imajo v načrtu ponuditi vsaj 10.000 aplikacij v njihovi spletni trgovini.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki