marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Samsung je pripravljen na začetek množične proizvodnje tretje generacije 4nm čipov


27.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Iz Koreje prihaja novica, da je Samsung Semiconductor dobil zeleno luč za nadaljevanje množične proizvodnje tretje generacije 4nm čipov. Podjetju je uspelo doseči zadovoljiv izkoristek rezin nove generacije čipov, ki naj bi pripomogli k manjši porabi energije.

Proizvodni proces naj bi se začel do konca prve polovice leta 2023, torej v treh mesecih.

Izplen posamezne rezine je bil v tovarni Hwaseong izjemno nizek, zaradi česar so se podjetja za proizvodnjo čipov, kot je Qualcomm, odločila skleniti pogodbo s TSMC za 4 nm platforme. Tajvansko podjetje je imelo približno 70-80 % uporabnih rezin, medtem ko je Samsungu uspelo doseči komaj 60 %, in ker proizvajalci plačajo za celotno rezino, se bolj splača izbrati proizvajalca z manj odpadne proizvodnje.

Naslednji preskok v napredni procesni tehnologiji je 3 nm, Apple pa naj bi svoje naprave iPhone 15 Pro predstavil s tovrstnimi platformami. Business Korea navaja raziskavo družbe Counterpoint, ki razkriva, da sta 4nm in 5nm procesa med najbolj uporabljanimi v mobilnih napravah z 22 %, sledita pa jima 6nm in 7nm čipa s 16 %.

Pričakuje se, da se bo proizvodnja 4nm čipov v prihodnosti še povečala, saj Samsung in TSMC gradita tovarne v Združenih državah Amerike, ki bodo začele delovati leta 2024.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki