marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Samsungov dobiček močno poskočil


30.10.2006
Objavil: Klemen Sterle

Samsung Electronics poroča o 45 % skoku čistega dobička, in sicer je 2,3 milijarde dolarjev glede na 16 milijard dolarjev prihodka za tretjo četrtino tega leta. Operativni dohodek za tretje četrtletje je znašal 1,9 milijarde dolarjev.

"Naša strategija proizvajanja različnih visokokakovostnih produktov za različne trge nam je dovolila, da postanemo močnejši in dosežemo trden in dober tretječetrtinski rezultat med konkurenčnim trgom v informacijsko-tehnološkem sektorju," pravi Dr. Woosik Chu, podpredsednik in šef oddelka za vlaganje v Samsung electronics.

Naše ključne poslovne enote opozarjamo na možnost dobička v zadnji četrtini leta, ki je tudi sicer tradicionalno močna. Poleg tega pa pričakujemo dodatne možnosti prihodka naslednje leto s tem, ko smo vložili dodatno slabo milijardo dolarjev v naš posel s spominskimi čipi, s čimer upamo na povečanje zmožnosti na tem sektorju, še dodaja dr. Woosik Chu.

Telecommunication Network Business je prijavil 5 milijard dolarjev prihodka in 520 miljonov operativnega dobička. V tretjem četrtletju je prodaja "Ultra Edition" kakovostnih prenosnih telefonov v Evropi pomagala k pospešitvi prodaje na rekordnih 30,7 milijonov enot in 11,1 % marže pri dobičku.

V četrti četrtini je pričakovana pospešitev prodaje glede na povpraševanje, kot tudi to da 3G trg raste in zahteve po zamenjavah v 3G zvišujejo. Podjetje pričakuje, da bosta tako število prodanih izdelkov, kot tudi povprečna prodajna cena dosegla opazen napredek pri lansiranju 3G “Ultra Edition” prenosnih telefonov v vseh možnih različicah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki