marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Samsungov dobiček močno poskočil


30.10.2006
Objavil: Klemen Sterle

Samsung Electronics poroča o 45 % skoku čistega dobička, in sicer je 2,3 milijarde dolarjev glede na 16 milijard dolarjev prihodka za tretjo četrtino tega leta. Operativni dohodek za tretje četrtletje je znašal 1,9 milijarde dolarjev.

"Naša strategija proizvajanja različnih visokokakovostnih produktov za različne trge nam je dovolila, da postanemo močnejši in dosežemo trden in dober tretječetrtinski rezultat med konkurenčnim trgom v informacijsko-tehnološkem sektorju," pravi Dr. Woosik Chu, podpredsednik in šef oddelka za vlaganje v Samsung electronics.

Naše ključne poslovne enote opozarjamo na možnost dobička v zadnji četrtini leta, ki je tudi sicer tradicionalno močna. Poleg tega pa pričakujemo dodatne možnosti prihodka naslednje leto s tem, ko smo vložili dodatno slabo milijardo dolarjev v naš posel s spominskimi čipi, s čimer upamo na povečanje zmožnosti na tem sektorju, še dodaja dr. Woosik Chu.

Telecommunication Network Business je prijavil 5 milijard dolarjev prihodka in 520 miljonov operativnega dobička. V tretjem četrtletju je prodaja "Ultra Edition" kakovostnih prenosnih telefonov v Evropi pomagala k pospešitvi prodaje na rekordnih 30,7 milijonov enot in 11,1 % marže pri dobičku.

V četrti četrtini je pričakovana pospešitev prodaje glede na povpraševanje, kot tudi to da 3G trg raste in zahteve po zamenjavah v 3G zvišujejo. Podjetje pričakuje, da bosta tako število prodanih izdelkov, kot tudi povprečna prodajna cena dosegla opazen napredek pri lansiranju 3G “Ultra Edition” prenosnih telefonov v vseh možnih različicah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki