marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung z osmimi prestižnimi nagradami Clio


07.10.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je bila ponovno nagrajena za svoje inovativne dosežke, ki prinašajo izboljšave za boljši jutri, saj je na mednarodnem oglaševalskem festivalu in podelitvi nagrad Clio za tehnološko rešitev Safety Truck in mobilno aplikacijo Look at me prejela osem nagrad Clio - dve zlati, štiri srebrne in dve bronasti.

Priznanje je toliko večje, ker festival Clio ob festivalih v Cannesu in New Yorku spada med tri najpomembnejše dogodke oglaševalske oz. kreativne industrije na svetu.

Tehnološka rešitev Safety Truck, s katero družba Samsung predstavlja inovativen način za večjo varnost na cesti, je prejela dve zlati nagradi Clio v kategorijah Digital in Out of Home ter tri srebrne v kategorijah Direct, Engagement/Experiential in Innovative. Odličnost rešitve Safety Truck je bila junija letos nagrajena tudi na oglaševalskem festivalu v Cannesu, kjer je prejela tri zlate in tri srebrne kanske leve ter leva v najprestižnejši kategoriji titanskih in celostnih oglaševalskih akcij.

Rešitev Safety Truck so razvili v Argentini, ki je znana po nevarnih enopasovnih cestah in se tudi uvršča med države z najvišjim številom žrtev prometnih nesreč na svetu. Safety Truck tako predstavlja inovativno rešitev, ki bi lahko pripomogla k večji varnosti na cesti in s tem rešila številna človeška življenja: deluje namreč tako, da kamera na sprednjem delu tovornjaka snema dogajanje na cesti pred njim in to predvaja na štirih monitorjih na zadnjem delu vozila. Vozniki, ki vozijo za tovornjakom, imajo tako boljši pregled nad prometom na cesti, zato se lahko pametneje odločijo, ali je možno varno prehitevanje ali ne.

Na oglaševalskem festivalu in podelitvi nagrad Clio je bila nagrajena tudi aplikacija Look At Me, mobilna aplikacija s programom aktivnosti, namenjena otrokom z avtizmom, katerim pomaga pri komuniciranju in vzpostavljanju očesnega stika. Aplikacija je v kategorijah Digital, Direct in Engagement/Experiential prejela eno srebrno in dve bronasti nagradi Clio.

"Naše delo odraža moto naše znamke, ki na prvo mesto postavlja kakovost življenj naših uporabnikov. Našo predanost je prepoznala tudi strokovna žirija festivala Clio, dosežki pa so bili nagrajeni tudi na kanskem festivalu,“ je dejal, Dr. WP Hong, predsednik in direktor trženja v družbi Samsung, in dodal: "Samsung bo še naprej razvijal inovativne kampanje in produkte, ki bodo v življenja uporabnikov prinesli korenite izboljšave.”

Mednarodni oglaševalski festival Clio, ki letos beleži 56 let delovanja, predstavlja izbor najboljših kampanj vodilnih globalnih blagovnih znamk, ki jih nagrajuje v kategorijah Digital, Out Of Home, Content, Contract in Engagement/Experiential.

Družba Samsung je leta 2014 sicer prejela rekordno število nagrad Clio - pet srebrnih in pet bronastih nagrad za sedem kampanj. Med drugim sta bili nagrajeni aplikaciji Power Sleep, ki pametne telefone po svetu povezuje v ogromno omrežje in uporabnikom aplikacije omogoča darovanje moči pametnih telefonov v raziskovalne namene, in S-Drive, ki predstavlja inovativno iniciativo za oblikovanje naslednje generacije varnih voznikov, saj pametne telefone iz motnje med vožnjo spremeni v orodje, ki spodbuja in nagrajuje varno vožnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki