marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Samsung z optimiziranim spletnim iskalnikom za virtualna očala Gear VR


04.12.2015
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung predstavlja Samsung Internet za Gear VR, spletni iskalnik, razvit in optimiziran za uporabo na virtualnih očalih Gear VR. Samsung Internet za Gear VR je najnovejša storitev za uporabo v virtualni resničnosti in nov dodatek, ki bo še okrepil ekosistem VR vsebin.

Omenjena aplikacija uporabnikom omogoča intuitivno brskanje po spletu in uživanje v raziskovanju spletnih vsebin ter potopitev v realistično virtualno okolje, ne da bi bilo za to potrebno nalaganje vsebin na pametne telefone.

“Kot pionir v industriji mobilne virtualne resničnosti družba Samsung že od samega začetka uporabnikom ponuja izredno realistično izkušnjo v razvijajočem se svetu virtualne resničnosti,” je dejal Chan-Woo Park, podpredsednik oddelka za produktne strategije poslovanja IT in mobilnih komunikacij. “Povpraševanje po 360-stopenjskih in realističnih video vsebinah se nenehno in hitro veča, zato bo Samsung Internet za Gear VR obstoječi nabor VR vsebin še bolj obogatil. Hkrati bo v industriji postavil tudi nov standard za izkušnjo virtualne resničnosti.”

Uporabniki lahko kar direktno prek Samsung Interneta za Gear VR uživajo v vrsti spletnih vsebin, do katerih lahko dostopajo prek iskalnika, saj internet za VR podpira 360-stopenjsko in 3D predvajanje vsebin ter predvajanje prek spleta dostopnih video vsebin v formatu HTML5. To uporabnikom zagotavlja nepopisno uživanje v gledanju video vsebin v realističnem okolju, v katerega se lahko skorajda potopiš.

Čeprav brskanje po spletu poteka v virtualnem okolju, so pri Samsungu poskrbeli, da je ta izkušnja karseda intuitivna in preprosta: Samsung Internet za VR tako omogoča pisanje oz. vstavljanje teksta s pomočjo prepoznave glasu ali s tipkanjem po tipkovnici na zaslonu. Na voljo je tudi način Gaze Mode, ki uporabniku omogoča, da želeno funkcijo izbere in zažene tako, da vanjo preprosto usmeri pogled. Aplikacija omogoča tudi uvoz zaznamkov iz spletnega iskalnika na mobilni napravi, Samsung Interneta za Android, in ponuja še vrsto drugih funkcij, kot so Hiter dostop, Zaznamki, Upravitelj zavihkov in druge, ki pripomorejo k občutku domačnosti in že znanega.

Samsung Internet za Gear VR (v beta verziji) je od 2. decembra dalje moč naložiti prek spletne trgovine Oculus Store. Modeli, ki podpirajo Samsung Internet za Gear VR, so: Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4 (in tudi Galaxy Note 5) z Gear VR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki