Galaxy TAB ter prvi Windows Phone 7, model Omnia 7. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model Xcover 271, Wave 723 ter Galaxy 551." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Samsung predstavlja novo paleto pametnih mobilnikov


13.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes na tiskovni konferenci predstavil paleto telefonov, na katere stavijo v prihajajočih mesecih da jim pomagajo utrdili tržni delež pri nas, hkrati pa še povečati prodajo svojih mobilnikov. Glavni zastavonoši celotne predstavitve sta Galaxy TAB ter prvi Windows Phone 7, model Omnia 7. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model Xcover 271, Wave 723 ter Galaxy 551.

V svojem prodajnem programu imajo tako kopico telefonov, s katerimi bodo poskušali doseči cilj prodati med 270 in 280 milijoni telefonov globalno, za naš trg pa je številka seveda manjša, vseeno pa je ta meja postavljena dokaj visoko, s pričakovano prodajo okoli 200.000 kosov. Napovedujejo tudi naskok na prvo mesto med proizvajalci v Evropi.

Leto 2010 je za Samsung leto pametnih mobilnih telefonov, saj je tržni delež le-teh že med 30 in 40 % celotne prodaje, drugo leto pa naj bi bil že preko 50 %. Trg pa je dodobra presenetil tudi Apple s svojo politiko, tako da uporabniki sedaj od mobilnega telefona želijo vse več. Strategija Samsunga je, da na trgu ponudi vse platforme. Tako bodo Windows Mobile 7 in Android namenjeni za telefone višjega cenovnega razreda, lastni OS Bada ter Linux pa za srednji in spodnji cenovni razred. Žal pa so ob tem prenehali s podporo Symbianu, tako da novih telefonov s tem operacijskim sistemom pri njih verjetno ne bomo več videvali.

Na koncu velja še omeniti, da pri Samsungu načrtujejo tudi več mobilnikov iz serije TAB, do leta 2013 naj bi bilo v uporabi okoli 50 milijonov kosov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki