Galaxy TAB ter prvi Windows Phone 7, model Omnia 7. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model Xcover 271, Wave 723 ter Galaxy 551." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Samsung predstavlja novo paleto pametnih mobilnikov


13.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung je danes na tiskovni konferenci predstavil paleto telefonov, na katere stavijo v prihajajočih mesecih da jim pomagajo utrdili tržni delež pri nas, hkrati pa še povečati prodajo svojih mobilnikov. Glavni zastavonoši celotne predstavitve sta Galaxy TAB ter prvi Windows Phone 7, model Omnia 7. Poleg omenjene dvojice pri Samsungu stavijo tudi na trpežni model Xcover 271, Wave 723 ter Galaxy 551.

V svojem prodajnem programu imajo tako kopico telefonov, s katerimi bodo poskušali doseči cilj prodati med 270 in 280 milijoni telefonov globalno, za naš trg pa je številka seveda manjša, vseeno pa je ta meja postavljena dokaj visoko, s pričakovano prodajo okoli 200.000 kosov. Napovedujejo tudi naskok na prvo mesto med proizvajalci v Evropi.

Leto 2010 je za Samsung leto pametnih mobilnih telefonov, saj je tržni delež le-teh že med 30 in 40 % celotne prodaje, drugo leto pa naj bi bil že preko 50 %. Trg pa je dodobra presenetil tudi Apple s svojo politiko, tako da uporabniki sedaj od mobilnega telefona želijo vse več. Strategija Samsunga je, da na trgu ponudi vse platforme. Tako bodo Windows Mobile 7 in Android namenjeni za telefone višjega cenovnega razreda, lastni OS Bada ter Linux pa za srednji in spodnji cenovni razred. Žal pa so ob tem prenehali s podporo Symbianu, tako da novih telefonov s tem operacijskim sistemom pri njih verjetno ne bomo več videvali.

Na koncu velja še omeniti, da pri Samsungu načrtujejo tudi več mobilnikov iz serije TAB, do leta 2013 naj bi bilo v uporabi okoli 50 milijonov kosov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki