marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Samsung z novim igralnim ploščkom in aplikacijo za mobilne naprave


18.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, je predstavil igralni plošček GamePad za pametne telefone ter aplikacijo Mobile Console, s katerima bodo uporabniki izboljšali igralno izkušnjo na napravah iz linije Galaxy. Igralni plošček je Samsungov odgovor na vse bolj rastoče tržišče konzolnih iger, uporabnikom pa omogoča zabavno ter priročno napredno igralno izkušnjo – kadarkoli in kjerkoli.

Igralni plošček Smartphone GamePad v trenutku spremeni pametni telefon ali tablični računalnik linije Galaxy v prenosno igralno konzolo, ki jo seveda lahko uporabljate tudi doma. Je preprosto prenosljiv in ima vrhunsko oblikovano vzdržljivo jekleno ohišje. Priklop na mobilne naprave s 4—6,3-palčno diagonalo je enostaven, zato lahko uporabniki uživajo v igranju kjerkoli. Mobilne naprave linije Galaxy lahko povežemo tudi s TV zaslonom s pomočjo kabla HDMI ali funkcije zrcaljenja zaslona AllShare Screen Mirroring, s čimer dobimo izkušnjo konzolne videoigre v svoji dnevni sobi.

GamePad preprosto povežemo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom s pomočjo Bluetootha. Naprednejše Samsungove naprave iz linije Galaxy, ki uporabljajo sistem Android 4.3, kot so Galaxy Note 3, S4, Note II in S III, se z igralnim ploščkom enostavno povežejo s pomočjo NFC (Near Field Communication), do iger pa dostopijo hitreje z gumbom »PLAY« na ploščku.

S pritiskom na ikono »Play« preprosto dostopimo do aplikacije Mobile Console, nove integrirane Samsungove aplikacije za zagon iger, ki se odpre s priklopom ploščka GamePad. Ta uporabnikom omogoča brskanje in nakup iger, ki so združljive s ploščkom. S tem lahko prihranimo veliko denarja, saj je s ploščkom moč uživati v igrah konzolne kakovosti, kot so Need for Speed, Most Wanted, Gameloftov Asphalt8, Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour, Virtua Tennis™ Challenge, Ubisoftov Prince of Persia: The Shadow and the Flame. Aplikacijo Mobile Console si naložimo v storitvi Samsung Apps ali s pritiskom na gumb »PLAY« na ploščku, s čimer dostopimo do 35 iger, ki si jih lahko prenesete na svojo napravo, v letu 2014 pa pride še veliko novih.

Plošček GamePad je trenutno na voljo v nekaterih Evropskih državah, v prihodnjih tednih pa bo dostopen tudi na drugih trgih. Razpoložljivost je odvisna od posamezne države.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki