marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Samsung z novim igralnim ploščkom in aplikacijo za mobilne naprave


18.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd, je predstavil igralni plošček GamePad za pametne telefone ter aplikacijo Mobile Console, s katerima bodo uporabniki izboljšali igralno izkušnjo na napravah iz linije Galaxy. Igralni plošček je Samsungov odgovor na vse bolj rastoče tržišče konzolnih iger, uporabnikom pa omogoča zabavno ter priročno napredno igralno izkušnjo – kadarkoli in kjerkoli.

Igralni plošček Smartphone GamePad v trenutku spremeni pametni telefon ali tablični računalnik linije Galaxy v prenosno igralno konzolo, ki jo seveda lahko uporabljate tudi doma. Je preprosto prenosljiv in ima vrhunsko oblikovano vzdržljivo jekleno ohišje. Priklop na mobilne naprave s 4—6,3-palčno diagonalo je enostaven, zato lahko uporabniki uživajo v igranju kjerkoli. Mobilne naprave linije Galaxy lahko povežemo tudi s TV zaslonom s pomočjo kabla HDMI ali funkcije zrcaljenja zaslona AllShare Screen Mirroring, s čimer dobimo izkušnjo konzolne videoigre v svoji dnevni sobi.

GamePad preprosto povežemo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom s pomočjo Bluetootha. Naprednejše Samsungove naprave iz linije Galaxy, ki uporabljajo sistem Android 4.3, kot so Galaxy Note 3, S4, Note II in S III, se z igralnim ploščkom enostavno povežejo s pomočjo NFC (Near Field Communication), do iger pa dostopijo hitreje z gumbom »PLAY« na ploščku.

S pritiskom na ikono »Play« preprosto dostopimo do aplikacije Mobile Console, nove integrirane Samsungove aplikacije za zagon iger, ki se odpre s priklopom ploščka GamePad. Ta uporabnikom omogoča brskanje in nakup iger, ki so združljive s ploščkom. S tem lahko prihranimo veliko denarja, saj je s ploščkom moč uživati v igrah konzolne kakovosti, kot so Need for Speed, Most Wanted, Gameloftov Asphalt8, Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour, Virtua Tennis™ Challenge, Ubisoftov Prince of Persia: The Shadow and the Flame. Aplikacijo Mobile Console si naložimo v storitvi Samsung Apps ali s pritiskom na gumb »PLAY« na ploščku, s čimer dostopimo do 35 iger, ki si jih lahko prenesete na svojo napravo, v letu 2014 pa pride še veliko novih.

Plošček GamePad je trenutno na voljo v nekaterih Evropskih državah, v prihodnjih tednih pa bo dostopen tudi na drugih trgih. Razpoložljivost je odvisna od posamezne države.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki