marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

članki

Samsung, Xiaomi, Oppo in Vivo ponovno zaganjajo proizvodnjo v Indiji


13.05.2020
Objavil: Dare Gliha

Po tem, ko je Indijska vlada v Marcu uvedla vsedržavno karanteno in posledično zaprla proizvodne obrate, se sedaj ti ukrepi počasi rahljajo. Tako so odprtje in ponoven zagon proizvodnje že napovedali pri Samsungu, Xiaomiju, Oppu in Vivu.

Iz Indijske podružnice Samsunga so sporočili, da so že pričeli s proizvodnjo mobilnikov v obratu v Noidi, vendar zaenkrat še v omejenih zmogljivostih. Xiaomi je ravno tako sporočil, da je njihov partner Foxconn dobil zeleno luč za zagon proizvodnje v obratu v Andhra Pradeshu. Z zagonom se ravno tako spogledujejo pri Oppu, pri Vivu pa so sporočili, da trenutno obratujejo na 30 % zmogljivosti.

April je bil en izmed najtežjih mesecev za proizvajalce mobilnih telefonov v Indiji, saj je kar nekaj analitikov ugotovilo, da v državi ni bilo razposlanih pametnih mobilnikov. Predvideva se, da bo tudi v Maju razposlano omejeno število mobilnikov, zelo slabo pa bo tudi celo drugo četrtletje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki