marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Samsung načrtuje več vodoodpornih telefonov serije Galaxy A


10.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung je že predstavil več kot pol ducata pametnih telefonov serije Galaxy A, ki so odporni na vdor vode. Glede na zadnje govorice pa pri proizvajalcu v prihodnjem letu načrtujejo še več mobilnikov te serije, ki bodo vodoodporni, s tem pa želijo konkurirati vse bolj prodornim kitajskim znamkam.

Kateri pametni telefoni v liniji Galaxy A bodo imeli oznako IP? Glede na navedbe korejskega portala The Elec bodo to lastnost imeli vsi mobilniki od Galaxy A33 dalje. Doslej je Samsung predstavil pet pametnih telefonov Galaxy A z odpornostjo proti prahu in vodi IP68 ter štiri z oceno IP67.

Pri The Elec še trdijo, da bo Samsung za dosego standarda IPxx na teh mobilnikih uporabil membranske materiale in vodoodporen silikon. Prvi bo uporabljen za mikrofon in zvočnik, drugi pa za tesnjenje polnilnega priključka.

Samsung še ni razkril ničesar o pametnih telefonih Galaxy A modelnega leta 2022, vendar iz prejšnjih govoric vemo, da bo podjetje predstavilo vsaj Galaxy A33 5G, Galaxy A53 5G in Galaxy A73 5G. Nekaj zapisov smo zasledili tudi za Galaxy A23, ki naj bi imel primarno kamero ločljivosti 50 MP in bo na voljo v različicah 4G in 5G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki