marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Samsung spodbuja mobilne inovatorje


10.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil program Mobile Innovator, ki razvijalcem programske opreme za mobilnike prvič omogoča ustvarjanje aplikacij za vse Samsungove naprave S60.

Začetek programa Mobile Innovator je za Samsung pomemben korak, saj odpira nove priložnosti za partnerstva z razvijalci aplikacij, operaterji omrežij in platformami. Začetek izvajanja programa so proslavili s ponudbo brezplačnega certificiranja 300 Symbianovih aplikacij, ki jih bodo ponudili registrirani razvijalci.

Samsungov Mobile Innovator razvijalcem ponuja orodja, tehnično znanje in podporo, ki jo potrebujejo pri razvoju aplikacij in storitev, ki se razlikujejo od konkurence in so namenjene Samsungovi platformi S60. Poudarek daje tudi na razvoju boljših poslovnih priložnosti za svoje člane s podporo končnim prodajnim kanalom in servisnim platformam, prek katerih mobilni uporabniki dostopajo do aplikacij.

Članstvo v Samsungovem programu je brezplačno in je dostopno vsakomur, ki ima interes razvijati za odprte mobilne naprave. Kot priznanje partnerskim podjetjem je na voljo tudi članstvo najvišje ravni, dostopno s povabilom.

»Zaradi izjemno hitrega razvojnega cikla izdelkov, nam delo z razvojnimi partnerji in inovatorji veliko pomeni,« je dejal Philip Northam, vodja globalnega trženja programa Samsung Mobile Innovator. »Z zagonom programa Mobile Innovator smo naredili velik korak naprej v spodbujanju odprtega sodelovanja in razvoja v Samsungovi skupnosti. Za uspeh Samsungove platforme S60 so razvijalci ključnega pomena, zato jim moramo zagotavljati najboljša orodja in podporo.«

Ključne storitve, ki jih Samsung daje na voljo razvijalcem, so Lab.dev (virtualni laboratorij z dostopom do Samsungovih mobilnih naprav), Market.dev (podpora razvoju poslovanja in prodaje aplikacij na Samsungovih napravah) ter Ask.dev (ekskluzivna tehnična podpora).

Portal in njegove storitve so na voljo na spletnem naslovu http://innovator.samsungmobile.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki