marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Samsung spodbuja mobilne inovatorje


10.12.2008
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil program Mobile Innovator, ki razvijalcem programske opreme za mobilnike prvič omogoča ustvarjanje aplikacij za vse Samsungove naprave S60.

Začetek programa Mobile Innovator je za Samsung pomemben korak, saj odpira nove priložnosti za partnerstva z razvijalci aplikacij, operaterji omrežij in platformami. Začetek izvajanja programa so proslavili s ponudbo brezplačnega certificiranja 300 Symbianovih aplikacij, ki jih bodo ponudili registrirani razvijalci.

Samsungov Mobile Innovator razvijalcem ponuja orodja, tehnično znanje in podporo, ki jo potrebujejo pri razvoju aplikacij in storitev, ki se razlikujejo od konkurence in so namenjene Samsungovi platformi S60. Poudarek daje tudi na razvoju boljših poslovnih priložnosti za svoje člane s podporo končnim prodajnim kanalom in servisnim platformam, prek katerih mobilni uporabniki dostopajo do aplikacij.

Članstvo v Samsungovem programu je brezplačno in je dostopno vsakomur, ki ima interes razvijati za odprte mobilne naprave. Kot priznanje partnerskim podjetjem je na voljo tudi članstvo najvišje ravni, dostopno s povabilom.

»Zaradi izjemno hitrega razvojnega cikla izdelkov, nam delo z razvojnimi partnerji in inovatorji veliko pomeni,« je dejal Philip Northam, vodja globalnega trženja programa Samsung Mobile Innovator. »Z zagonom programa Mobile Innovator smo naredili velik korak naprej v spodbujanju odprtega sodelovanja in razvoja v Samsungovi skupnosti. Za uspeh Samsungove platforme S60 so razvijalci ključnega pomena, zato jim moramo zagotavljati najboljša orodja in podporo.«

Ključne storitve, ki jih Samsung daje na voljo razvijalcem, so Lab.dev (virtualni laboratorij z dostopom do Samsungovih mobilnih naprav), Market.dev (podpora razvoju poslovanja in prodaje aplikacij na Samsungovih napravah) ter Ask.dev (ekskluzivna tehnična podpora).

Portal in njegove storitve so na voljo na spletnem naslovu http://innovator.samsungmobile.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki