marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Samsung predstavil SmartThings Station


10.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je predstavila SmartThings Station postajo, enostavno za uporabo in cenovno dostopno pametno domače vozlišče ter podstavek za hitro polnjenje.

Ker se trg pametnih domov še naprej razvija, uporabniki potrebujejo preproste, interoperabilne in zanesljive načine za povezovanje večjega števila naprav. SmartThings Station postaja ponuja hitro nastavitev in združljivost z vrsto izdelkov za pametne domove, vključno z napravami Matter, s preprostostjo, ki jo uporabniki pričakujejo od Samsunga. S SmartThings Station lahko uporabniki avtomatizirajo različne vidike svojega domačega okolja in nastavijo rutine, ki jim olajšajo dan in pomagajo zmanjšati porabo energije, na primer z enostavnim ugašanjem luči in naprav.

“Pametnejši dom ne bi smel biti zapleten ali drag. Zato smo želeli ustvariti SmartThings Station kot preprosto, zanesljivo in razširljivo vozlišče pametnega doma.,” je povedala Jaeyeon Jung, izvršna podpredsednica in vodja oddelka SmartThings, Device Platform Center pri družbi Samsung Electronics. “Število naprav v povezanem domu še naprej narašča, zlasti zaradi nedavne uvedbe standarda Matter. Ponosni smo, da lahko prispevamo k lažji uporabi te vznemirljive tehnologije.”

Pametnejši dom z minimalnim naporom
Samsungovo postajo SmartThings Station je preprosto nastaviti. Ko uporabnik prvič vklopi napravo, se na uporabnikovem pametnem telefonu Samsung Galaxy prikažejo pojavna sporočila, ki ga vodijo skozi nemoten postopek povezovanja. Uporabniki lahko izberejo tudi možnost učinkovitega vklopa naprav s preprostim skeniranjem kode QR s kamero pametnega telefona.

Intuitivno se prilagaja dnevnim opravilom uporabnikov
Vozlišče pametnega doma pomaga več napravam, vključno s termostati, razsvetljavo in električnimi vtičnicami, da se brez težav povežejo z drugimi napravami, povezanimi s strežnikom pametnega doma, tako da vse delujejo skupaj in ustvarjajo usklajeno okolje. SmartThings Station omogoča enostavno avtomatizacijo vnaprej nastavljenih rutin, ustvarjenih prek mobilne aplikacije SmartThings, ne da bi morali uporabniki ročno upravljati posamezne naprave.

S pritiskom na gumb Smart Button na postaji SmartThings Station lahko uporabniki aktivirajo rutino, ustvarjeno v aplikaciji SmartThings. Ko je na primer čas za spanje, lahko s hitrim pritiskom sprožite rutino za spanje, ki lahko ugasne luči, zapre žaluzije in zniža temperaturo. Če pa se obeta filmski večer, lahko rutina za film prižge televizor in zatemni luči. Ko zapustite dom, lahko postaja SmartThings Station izklopi električne vtičnice in neuporabljene naprave, da prihranite energijo, ter aktivira varnostni sistem. Uporabniki bi morda želeli tudi rutino za igranje iger, ki bi lahko aktivirala določene nastavitve televizorja in osvetlitve ter vklopila način "Ne moti".

Uporabniki lahko aktivirajo do tri različne postopke samo s pritiskom pametnega gumba s kratkim, dolgim ali dvojnim pritiskom. Rutine je mogoče aktivirati tudi prek aplikacije SmartThings, ne glede na to, ali so doma ali v tujini.

Natančnejše iskanje in upravljanje domačih naprav
SmartThings Station je integrirana tudi s storitvijo Samsung SmartThings Find, hitro rastočo storitvijo za sledenje osebnim napravam. Uporabnikom pomaga najti založene naprave - z dvojnim pritiskom na gumb Smart Button lahko na primer pozvonite na bližnji telefon, kar olajša iskanje .

Postaja SmartThings Station služi kot bralnik naprav, ki je vedno doma, in uporabnikom telefonov Samsung Galaxy pomaga spremljati lokacije registriranih naprav - od pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, ur in slušalk do osebnih predmetov, kot so ključi ali denarnica, ki imajo priloženo napravo Galaxy SmartTag ali SmartTag+ . Z rutinskim skeniranjem naprav bo SmartThings Station uporabnikom sporočila lokacijo priključenih pametnih naprav ali značk in na uporabnikov pametni telefon posredovala opozorilo, ko bo značka ali naprava zapustila dom ali se vanj vrnila.

Podstavek za hitro polnjenje, ki se odlično prilega pametnemu domu
SmartThings Station je tudi zmogljiva polnilna podloga, ki podpira do 15W brezžično polnjenje . Hitro polnjenje je domiseln dodatek k vozlišču pametnega doma, saj se dobro ujema z življenjskim ritmom. Uporabniki se lahko odločijo, da bodo prejeli opozorilo ob zaključku polnjenja, tako da bodo lahko nadaljevali z igranjem tam, kjer so končali, ali preklopili na polnjenje druge naprave.

Razpoložljivost
Aplikacija SmartThings Station bo najprej predstavljena v ZDA in Koreji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki