marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Samsung predstavil SmartThings Station


10.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Družba Samsung Electronics je predstavila SmartThings Station postajo, enostavno za uporabo in cenovno dostopno pametno domače vozlišče ter podstavek za hitro polnjenje.

Ker se trg pametnih domov še naprej razvija, uporabniki potrebujejo preproste, interoperabilne in zanesljive načine za povezovanje večjega števila naprav. SmartThings Station postaja ponuja hitro nastavitev in združljivost z vrsto izdelkov za pametne domove, vključno z napravami Matter, s preprostostjo, ki jo uporabniki pričakujejo od Samsunga. S SmartThings Station lahko uporabniki avtomatizirajo različne vidike svojega domačega okolja in nastavijo rutine, ki jim olajšajo dan in pomagajo zmanjšati porabo energije, na primer z enostavnim ugašanjem luči in naprav.

“Pametnejši dom ne bi smel biti zapleten ali drag. Zato smo želeli ustvariti SmartThings Station kot preprosto, zanesljivo in razširljivo vozlišče pametnega doma.,” je povedala Jaeyeon Jung, izvršna podpredsednica in vodja oddelka SmartThings, Device Platform Center pri družbi Samsung Electronics. “Število naprav v povezanem domu še naprej narašča, zlasti zaradi nedavne uvedbe standarda Matter. Ponosni smo, da lahko prispevamo k lažji uporabi te vznemirljive tehnologije.”

Pametnejši dom z minimalnim naporom
Samsungovo postajo SmartThings Station je preprosto nastaviti. Ko uporabnik prvič vklopi napravo, se na uporabnikovem pametnem telefonu Samsung Galaxy prikažejo pojavna sporočila, ki ga vodijo skozi nemoten postopek povezovanja. Uporabniki lahko izberejo tudi možnost učinkovitega vklopa naprav s preprostim skeniranjem kode QR s kamero pametnega telefona.

Intuitivno se prilagaja dnevnim opravilom uporabnikov
Vozlišče pametnega doma pomaga več napravam, vključno s termostati, razsvetljavo in električnimi vtičnicami, da se brez težav povežejo z drugimi napravami, povezanimi s strežnikom pametnega doma, tako da vse delujejo skupaj in ustvarjajo usklajeno okolje. SmartThings Station omogoča enostavno avtomatizacijo vnaprej nastavljenih rutin, ustvarjenih prek mobilne aplikacije SmartThings, ne da bi morali uporabniki ročno upravljati posamezne naprave.

S pritiskom na gumb Smart Button na postaji SmartThings Station lahko uporabniki aktivirajo rutino, ustvarjeno v aplikaciji SmartThings. Ko je na primer čas za spanje, lahko s hitrim pritiskom sprožite rutino za spanje, ki lahko ugasne luči, zapre žaluzije in zniža temperaturo. Če pa se obeta filmski večer, lahko rutina za film prižge televizor in zatemni luči. Ko zapustite dom, lahko postaja SmartThings Station izklopi električne vtičnice in neuporabljene naprave, da prihranite energijo, ter aktivira varnostni sistem. Uporabniki bi morda želeli tudi rutino za igranje iger, ki bi lahko aktivirala določene nastavitve televizorja in osvetlitve ter vklopila način "Ne moti".

Uporabniki lahko aktivirajo do tri različne postopke samo s pritiskom pametnega gumba s kratkim, dolgim ali dvojnim pritiskom. Rutine je mogoče aktivirati tudi prek aplikacije SmartThings, ne glede na to, ali so doma ali v tujini.

Natančnejše iskanje in upravljanje domačih naprav
SmartThings Station je integrirana tudi s storitvijo Samsung SmartThings Find, hitro rastočo storitvijo za sledenje osebnim napravam. Uporabnikom pomaga najti založene naprave - z dvojnim pritiskom na gumb Smart Button lahko na primer pozvonite na bližnji telefon, kar olajša iskanje .

Postaja SmartThings Station služi kot bralnik naprav, ki je vedno doma, in uporabnikom telefonov Samsung Galaxy pomaga spremljati lokacije registriranih naprav - od pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, ur in slušalk do osebnih predmetov, kot so ključi ali denarnica, ki imajo priloženo napravo Galaxy SmartTag ali SmartTag+ . Z rutinskim skeniranjem naprav bo SmartThings Station uporabnikom sporočila lokacijo priključenih pametnih naprav ali značk in na uporabnikov pametni telefon posredovala opozorilo, ko bo značka ali naprava zapustila dom ali se vanj vrnila.

Podstavek za hitro polnjenje, ki se odlično prilega pametnemu domu
SmartThings Station je tudi zmogljiva polnilna podloga, ki podpira do 15W brezžično polnjenje . Hitro polnjenje je domiseln dodatek k vozlišču pametnega doma, saj se dobro ujema z življenjskim ritmom. Uporabniki se lahko odločijo, da bodo prejeli opozorilo ob zaključku polnjenja, tako da bodo lahko nadaljevali z igranjem tam, kjer so končali, ali preklopili na polnjenje druge naprave.

Razpoložljivost
Aplikacija SmartThings Station bo najprej predstavljena v ZDA in Koreji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki