marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Samsung predstavlja senzor z 200 milijoni slikovnih pik


21.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil najnovejši senzor ISOCELL HP2 z 200 megapiksli (MP), izboljšano tehnologijo slikovnih pik in izredno zmogljivostjo za osupljive slike na pametnih telefonih višjega razreda v prihodnosti.

"Samsung ISOCELL HP2 izkorišča Samsung tehnologije slikovnih senzorjev visoke ločljivosti in vrhunsko znanje za neverjetne podrobnosti," je dejal JoonSeo Yim, izvršni podpredsednik poslovne skupine za senzorje pri družbi Samsung Electronics. "Naša vodilna pozicija izhaja iz inovativnih tehnologij slikovnih pik, ki našim senzorjem omogočajo, da presežejo število in velikost slikovnih pik. Še naprej bomo odpirali nova obzorja in utrjevali svojo prisotnost na rastočem trgu senzorjev ultra visoke ločljivosti."

Senzor ISOCELL HP2 vsebuje 200 milijonov 0,6-mikrometrskih (μm) slikovnih pik v optičnem formatu 1/1,3", kar je velikost senzorja, ki se pogosto uporablja v glavnih fotoaparatih pametnih telefonov s 108 MP. Tako lahko potrošniki uživajo v še višjih ločljivostih pri najnovejših pametnih telefonih višjega razreda, ne da bi bila kamera večja.

S pomočjo Samsung napredne tehnologije združevanja slikovnih pik, Tetra2pixel, HP2 fotoaparatu doda več vsestranskosti, saj simulira različne velikosti slikovnih pik za prilagajanje različnim ravnem osvetlitve. V slabo osvetljenem okolju se senzor s povezovanjem štirih do 16 sosednjih slikovnih pik spremeni v 1,2μm 50 MP ali 2,4μm 12,5 MP slikovni senzor. Za polnejše videoposnetke 8K, približno 33 MP, HP2 preklopi na način 1,2 μm 50 MP, da se zmanjša obrezovanje slike in lahko zajamemo več dogajanja. Pri snemanju 8K s 30 sličicami na sekundo (fps) lahko s širokim vidnim poljem in večjo velikostjo slikovnih pik ustvarite ostre filmske videoposnetke.

Zaradi nove Samsung tehnologije D-VTG (Dual Vertical Transfer Gate) lahko s HP2 občutno zmanjšate bled izgled slike v močno osvetljenih okolij. V fotodiodi znotraj vsake slikovne pike je na dnu nameščen vhod za prenos napetosti, ki prenaša elektrone od slikovnih pik do logičnega sloja. D-VTG z visoko natančnostjo dodaja drugi vhod v slikovni ploščici, s čimer se zmogljivost polnega polja slikovne ploščice poveča za več kot 33 %. Z več shranjenimi elektroni in učinkovitim prenosom signala lahko ta metoda zmanjša prekomerno osvetlitev in izboljša reprodukcijo barv, zlasti pri močni svetlobi.

V slabih svetlobnih pogojih se samodejno ostrenje HP2 dvigne na višjo raven s Super QPD, ki senzorju omogoča, da za ostrenje uporabi vseh 200 milijonov slikovnih pik z združevanjem štirih sosednjih slikovnih pik. Tako zazna navpične in vodoravne spremembe vzorcev za hitrejše in natančnejše samodejno ostrenje. Z uporabo množice podatkov o vzorcih in velikega števila referenčnih točk je novi senzor sposoben hitrega samodejnega ostrenja tudi v okoljih s šibko svetlobo.

Za vrhunsko zmogljivost HDR Samsung prvič uvaja funkcijo DSG v načinu 50 MP, ki uporabi dve ločeni pretvorbeni vrednosti za analogni signal, prejet na ravni slikovnih pik. Poleg tega Smart-ISO Pro, rešitev HDR, ki združuje različne ravni odčitkov ISO iz ene same osvetlitve, omogoča fotoaparatu, da zajame fotografije z ločljivostjo 12,5 MP in videoposnetke 4K s hitrostjo do 60 sličic na sekundo v HDR.

Samsung ISOCELL HP2 se je že začel množično proizvajati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki