marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Samsung s premierno predstavitvijo projektov iz lastnega kreativnega laboratorija


15.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Samsung je na sejmu CES 2016 v Las Vegasu v ZDA javnosti prvič predstavil tri projekte, nastale v njihovem kreativnem laboratoriju Creative Lab. C-Lab je eden izmed inovativnih programov podjetja Samsung, ki zaposlene spodbuja k snovanju in razvoju kreativnih poslovnih idej.

Na tak način so spodbudili in razvili premierno predstavljeni WELT – pas za zdravje, ki spremlja navade in obnašanje uporabnika, ki ga nosi in mu pomaga nadzorovati obseg pasu, rink – krmilnik za ročni nadzor pri mobilnih VR napravah, in TipTalk, tj. zanimiva nova uporabniška izkušnja, zapestnica, ki zvok telefona prenese na telo, za kar je potreben le dotik ušesa s prstom in povezava s pametnim telefonom. Omenjeni projekti so trenutno še v razvojni fazi.

WELT – diskreten način za nadzorovanje zdravja
Je nosljiva pametna tehnologija, ki na prvi pogleda zgleda kot ‘le’ pas, zato uporabnikom omogoča toliko bolj diskreten način uporabe pametne senzorne tehnologije za nadzorovanje zdravja. WELT namreč beleži obseg pasu, prehranjevalne navade, število korakov in čas sedenja uporabnika. Zbrane podatke posreduje posebnim aplikacijam za analizo podatkov, na podlagi le-te pa uporabnik prejme prilagojena navodila in predloge za ohranjanje zdravja in nadzorovanje telesne teže.

rink – ročni nadzor v mobilni virtualni resničnosti
rink je napreden krmilnik za ročni nadzor pri napravah za mobilno virtualno resničnost. Rink prinaša še bolj intuitivno in izpopolnjeno interakcijo v virtualnem svetu, saj se lahko uporabnik, ki vsebino igre ali vsebine v VR nadzoruje zgolj z uporabo rok, še bolj potopi v virtualni svet.

TipTalk – nosljive komunikacijske tehnologije – potreben bo le dotik
TipTalk je osupljiva nova uporabniška izkušnja. Je zapestnica, ki omogoča sprejemanje klicev in predvajanje glasbe s preprostimi gibi: uporabnik lahko zgolj z dotikom ušesa s prstom posluša glasbo (brez slušalk) ali opravlja klice v javnosti in hrupnih okoljih. Potrebna je le povezava zapestnice s pametno mobilno napravo (npr. pametno uro Samsung Gear S2). Ker je TipTalk oblikovan kot pašček za zapestno uro, se lahko doda analogni ali pametni uri in preprosto sinhronizira s pametnim telefonom. Podpira tudi funkcijo Text-to-Speech.

C-Lab: spodbujanje inovativnosti med zaposlenimi v podjetju Samsung
Samsungov kreativni laboratorij C-Lab vse od ustanovitve leta 2012 spodbuja kreativno razmišljanje zaposlenih v vseh oddelkih podjetja Samsung. Podprli so že več kot 100 projektov, od tega je bilo 70 dokončanih, 40 pa jih je še v fazi razvoja v poslovnih enotah Samsung. V letu 2015 je bil prepoznan izjemni potencial devetih projektov, zato je Samsung podprl ustanovitev samostojnih start-up podjetij, ki so se posvetili izključno razvoju teh projektov. Tak primer je Innmodle Lab, idejno podjetje projekta TipTalk, ki je od avgusta 2015 dalje tudi samostojno podjetje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki