marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Samsung registrital imena Galaxy Rush, Amp in Helm


13.06.2012
Objavil: Janez Lukan

Samsung je na ameriškem patentnem uradu registriral tri potencialna imena za svoje prihodnje mobilnike in sicer Galaxy Rush, Amp in Helm. Zahtevek je bil vložen 21. maja, naveden pa je kot zahtevek za mobilni telefon; pametni mobilni telefon.

Samsung navadno za telefone iz višjega cenovnega razreda uporabi format Galaxy Sx, zato lahko sklepamo, da so ta imena namenjena bolj srednje-do-nižje razrednim napravam, kot je npr. Ace. Obstajajo pa tudi izjeme, kot tak izstopa Galaxy Note.

Ker podjetja registrirajo možne blagovne znamke in imena dnevno, lahko na omenjena imena vseeno gledamo iz varne razdalje, saj se je že dogodilo, da so omenjene registracije le vabe za radovedneže. Samsung je tako v preteklosti že registriral imena kot so Solstice, Glint, Trill, Mantra, Vibrant, Ipmression, Equator, Blackjack, Gem, Fascinate in Mesmerise. Zaenkrat pa teh imen med mobilniki ne najdemo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki