marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Samsung razvija RFID čitalnik iz enega čipa


08.12.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Samsung je objavil, da razvija Radio Frequency Identification (RFID) čitalec sestavljen iz enega čipa, ki je namenjen mobilnim napravam. Vgrajeni RFID čitalniki lahko nudijo potrošnikom informacije o produktih in/ali storitvah, ki jih pridobijo s pomočjo RFID oznak, ki so vgrajene v objekte kot so oglasni panoji, obleke, muzeji ali pa turistične atrakcije.

»Omogočamo mobilni dostop do informacij po sistemu kjerkoli, kadarkoli,« pravi Dr. Chilhee Chung, podpredsednik Samsung Electronics' System LSI. »RFID čitalci omogočajo dostop do vsebinsko specifičnih vsebin ko smo na terenu. Naša mobilna RFID tehnologija je pomemben korak v evoluciji k vseprisotnem računalniškem okolju.«

Čeprav je čip lahko vgrajen v mobilnike in ročne čitalnike v trgovinah, se pričakuje, da bodo sprva večinoma na voljo v obliki kartičnih čitalnikov, ki se jih bo dalo vstaviti v mobilne naprave. Ta način bo strankam omogočal takojšen prehod na novo tehnologijo.

Čip deluje na frekvenci 900 MHz in vključuje modem, procesor in spominsko enoto. Majhna velikost, 6,5 krat 6,5 mm in nizka poraba energije, 850 mW, kažeta na to, da je čip zelo primeren za mobilne naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki