marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriška vlada umaknila Xiaomi iz črne liste
17.05.2021

Kitajsko družbo Xiaomi ameriška vlada po tožbi na ameriških sodiščih ne uvršča več na črno listo. Po poročanju Bloomberga so se strani dogovorile "o nadaljnji poti, ki bi rešila ta pravni spor brez potrebe po izpodbijanih sestankih", kar pomeni, da je ameriško obrambno ministrstvo Xiaomi odstranilo s seznama proizvajalcev s svetovnih referenčnih indeksov.

slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

članki

Samsung razširja svoj program Upcycle za ponovno uporabo starih telefonov Galaxy


26.04.2021
Objavil: Dare Gliha

Januarja je Samsung znova zagnal svoj program Upcycle, ki ponuja nove načine uporabe starih telefonov Galaxy, namesto da bi jih zavrgli ali reciklirali. Program Upcycle starejšim napravam omogoča posodobitev programske opreme prek aplikacije SmartThings, s tem pa se spremenijo v svetlobne senzorje, otroške monitorje in druge rešitve za prenos slike in zvoka.

Program je zdaj na voljo v Veliki Britaniji, ZDA in Južni Koreji. Lastnikom neuporabljenih pametnih telefonov Galaxy omogoča, da jih uporabijo kot del svojega pametnega doma.

Napravo lahko tako izkoristite kot snemalnik zvoka, ki vam na mobilnik pošlje obvestilo, ko zazna zvok, ali pa npr. samodejno vklopi luči, ko zazna, da se je stemnilo. Rak rana pametnih mobilnikov je trajanje baterije. Samsung je za ta namen optimiziral programsko opremo, ki v ta namen zmanjša porabo energije za daljše delovanje.

Seznam sprva razpoložljivih naprav vključuje vse naprave serije S, Note in Z, ki so bile izdane od leta 2018 naprej in imajo nameščen operacijski sistem Android 9 ali novejši. Pri Samsungu so še zagotovili, da bo sčasoma vključenih še več naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki