marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Samsung razširja lastno mobilno platformo z uvedbo sistema »bada 2.0«


12.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics, vodilni proizvajalec mobilnih telefonov, je prvič predstavil sistem bada 2.0 SDK (Software Development Kit), orodje za razvoj aplikacij za Samsungovo lastno mobilno platformo. V podjetju pričakujejo, da bo sistem bada 2.0 sprožil še dodatno povečanje globalne distribucije pametnih telefonov, ki so sicer že dosegli odlične prodajne rezultate na svetovni ravni.

Razširitev bada platforme je posledica uspešnosti sedmih obstoječih mobilnih naprav Samsung Wave. Pametni telefoni serije Wave so zaradi svoje dostopnosti in funkcionalnosti še vedno zelo priljubljeni v Evropi, na Kitajskem in v Jugovzhodni Aziji. Prepoznavna uporabniška izkušnja in zaslon na dotik sta uporabnike običajnih mobilnih telefonov vpeljali v svet funkcij in aplikacij pametnih telefonov.

»Sistem Samsung bada in vse naše mobilne naprave serije Wave še naprej žanjejo uspehe po celem svetu, kar je posledica izkoriščenosti mobilnih tehnologij in prepoznavnosti Samsunga kot vodilne blagovne znamke na trgu,« je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka Samsung Mobile Business Communications. »V sistemu bada 2.0 smo združili vse naše ključne inovacije in tako postavili temelj za razvoj sistema v vodilno mobilno platformo.«

Svetovni mobilni kongres (MWC), ki je potekal v februarju 2011, je razkril številne nove privlačne funkcije sistema bada 2.0. Že tradicionalna inovativnost Samsunga je ustvarila sistem, ki združuje široko paleto novih možnosti, vključno z večopravilnostjo, povezavo Wi-Fi Direct, brezžično tehnologijo kratkega dosega (NFC) in prepoznavanje glasu. Uporabnikom pametnih telefonov omogoča napredne funkcije, kot so mobilno plačevanje, polnjenje elektronskih vozovnic in izmenjava datotek mimo internetnega omrežja.

Zaradi povečanega obsega uporabe pametnih telefonov, ki so priključeni na svetovni splet, sistem bada 2.0 podpira tudi HTML5 in izboljšane Flash aplikacije ter s tem omogoča razširitev uporabe in boljšo spletno izkušnjo. S podporo standarda WAC 2.0 podjetje cilja tudi na povečanje svoje baze razvijalcev.

»Sistem bada je pomembna inovacija in ključna komponenta v Samsungovi multiplatformski strategiji, zato smo se zavezali k vlaganju v njegov razvoj. Trenutno razširjamo našo skupnost razvijalcev in ustvarjamo močen ekosistem, ki bo koristil tako razvijalcem, kot tudi končnim uporabnikom. Razvijalci bodo dobili možnost, da z novimi, zabavnimi in prepričljivimi aplikacijami dosežejo večji krog odjemalcev, uporabniki pametnih telefonov pa bodo na drugi strani deležni izjemne mobilne izkušnje,« je še dodal Shin.

Ključna novost za partnerske razvijalce je aplikacija In-app Ads. Z omenjenim vmesnikom za programiranje aplikacij (API) bodo razvijalci sistema bada 2.0 lahko na preprost način vstavili oglase in tako ustvarili priložnost za nov vir dohodkov. Prav tako so pri Samsungu posodobili in okrepili okolje za razvoj aplikacij in razvijalcem ponudili večjo tehnično podporo. Dodali so posnemovalnik za pospeševanje razvojnega procesa, ki ustreza ciljnemu okolju. Orodje, kot je npr. Profiler, služi za optimizacijo zmogljivosti naprave in omogoča največjo možno izkoriščenost virov, kot sta pomnjenje in moč obdelave podatkov.

Sistem bada 2.0 SDK je dostopen na spletni strani razvijalcev sistema bada (developer.bada.com). Pri Samsungu so povečali obseg spletne trgovine Samsung Apps, ki je sedaj v celoti dostopna 121 državam po vsem svetu. Z novo 2.0 verzijo, bo v spletni trgovini na voljo več raznolikih funkcij, vključno z novimi možnostmi nakupa in priporočili. Spletna trgovina Samsung Apps je potem, ko je junija 2010 na trg lansirala Samsung Wave, prvi pametni telefon z operacijskim sistemom bada, postala priljubljena spletna destinacija. Samo v treh mesecih je zabeležila 10 milijonov prenosov aplikacij, marca letos pa je številka presegla 100 milijonov. V trgovini se trenutno nahaja približno 40.000 aplikacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki